Obavijesti

News

Komentari 46

Panenić je pozvao sindikate, o sudbini Badela čak prije izbora

Panenić je pozvao sindikate, o sudbini Badela čak prije izbora
1

Budući da je pohvalio ono što su u utorak čuli od mogućeg strateškog partnera iz Slovačke, pitali smo jesu li i dalje pri tome da Meteor Grupi kao sindikati daju prednost...

VIDEO

Slovačka tvrtka St. Nicolaus u utorak je predstavila Badelovim sindikatima svoj program za spas Badela 1862. Ujedno im se javio ministar Panenić, koji ih je pozvao u ponedjeljak na sastanak. Ima nade da se uskoro riješi sudbina Badela, a time i 2200 ljudi, koliko ih o tome ovisi.

- Zadovoljni smo prezentacijom St. Nicolausa, čiji nam je direktor sve pojasnio u dva sata i deset minuta. Korektno su odgovorili na sva naša pitanja. Svima nam je zajedničko da želimo najbolje za Badel, no uvijek moramo postaviti pitanje tko je koliko iskren u tome - pojašnjava nam predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Šimo Orešković. Na čiju neiskrenost aludira, kaže:

- Imamo informacije da se ponuda koja je prezentirana nama od St. Nicolausa razlikuje od onoga što su predali ministarstvu.

Budući da je pohvalio ono što su u utorak čuli od mogućeg strateškog partnera iz Slovačke, pitali smo jesu li i dalje pri tome da Meteor Grupi kao sindikati daju prednost.

- Ispada da se radi o gotovo identičnim ponudama, a u tom slučaju svakako bismo radije domaćeg partnera jer njega i dražava može bolje kontrolirati - kaže Oreković. Ministar gospodarstva Tomislav Panenić trebao je sindikate primiti ovaj tjedan, no osobno im je potvrdio da će ih primiti u ponedjeljak.

- Pojasnio nam je da je tražio dodatna jamstva. Iako nije rekao koja, pretpostavljam da se radi o pitanju s koliko gotovine ponuditelji mogu sudjelovati u investiranju u Badel. U ponedjeljak se ujedno sastaje povjerenstvo koje će do tada razmotriti dodatna jamstva. Nakon toga bi ministar trebao donijeti odluku - pojašnjava nam Orešković.

Badel 1862 je tri i pol godine u predstečajnoj nagodbi. Prijeti im stečaj zbog duga od 680 milijuna kuna iako danas posluju s dobiti. Meteor Grupa i St. Nicolaus kao budući strateški partneri nude financijsku injekciju od 26, odnosno 25 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.