To je to što me zanima!

Varaždin: Iz vagona cisterne je curio plin, radnici sanirali kvar

Vagon se nalazi uz supermarket te vrlo blizu studentskom domu. Kod varaždinskog kolodvora brojni su stambeni objekti. Kvar je u potpunosti saniran oko 22.30 sati
Vidi originalni članak

Na varaždinskom Željezničkom kolodvoru u ponedjeljak je iz jedne od 11 cisterni zaustavljenog teretnog vlaka procurio ukapljeni plin. Miris plina oko 20 sati primijetio je djelatnik HŽ-a koji je radio na provjeri kotača vlaka. Zaključio je da plin curi te je pozvao vatrogasce. Na mjesto događaja prvi su stigli vatrogasci JVP Varaždin, a nakon njih djelatnici Elektre Varaždin i Termoplina, a policija je trakama osigurala rizično mjesto. Cisterne s ukapljenim plinom putovale su iz Budimpešte, a prema neslužbenim informacijama konačna destinacija im je skladište tvrtke iz Sv. Križa Začretje.

- Utvrdili smo da je ventil na jednoj cisterni popustio te je plin počeo isparavati. Mi smo to pokušali popraviti, zategnuti ventil, a u konačnici je došla i ekipa iz Svetog Križa Začretje koja se tim profesionalno bavi te su 22.30 sati u potpunosti sanirali kvar - rekao je Ivica Labaš, zapovjednik JVP Varaždin koji je dodao da je situacija bila pod kontrolom i nije bilo opasnosti za građane. 

Potrebe za evakuacijom nije bilo, rekla je i Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske. Djelatnici Termoplina mjernim uređajima ustanovili su da nema povišenih količina plina u okolnim ulicama.

Željeznički kolodvor nalazi se u naseljenom dijelu grada, samo 200 metara od varaždinskog Studentskog doma. Labaš je rekao da bi do eventualne opasnosti za stanovništvo došlo u slučaju iskrenja koje bi tada zapalilo plin koji je iscurio iz cisterne. 

- Tek kad bi zbog iskrenja došlo do požara koji bi dulje vrijeme gorio i tako zagrijavao cisternu, postojala bi opasnost od eksplozije cisterne. To bi zbilja bila katastrofa jer bi promjer eksplozije iznosio i više od nekoliko stotina metara - objasnio je zapovjednik vatrogasaca.  

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Rowen Stark 04.12.2012.

    Ma reći ću vam ja, zbog te cisterne mi je vlak kasnio sat vremena, možda malo više, tri puta sam zapalio 200 metara od cisterne dok je vlak došao, niko ni rijeći nije rekao, da kakav plin curi il bilo kaj..

  • sjenoviti 04.12.2012.

    "Tresla se brda...rodio se mis"...Neznatan kvar...nista vise...

  • kiki1984_1 04.12.2012.

    Dragi novinaru,raspitaj se malo:taj djelatnik koji brine o "kotačima vagona" je zapravo pregledač vagona..ajme meni,lol..

Komentiraj...
Vidi sve komentare