To je to što me zanima!

Pantovčak: Kolindin savjetnik je u srijedu zvao MVEP

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odustala je od putovanja u Maroko, a Vlada ju je optužila da ih službeno o tome nije obavijestila
Vidi originalni članak

Predsjedničin savjetnik za vanjsku politiku Dario Mihelin, objavio je Dnevnik Nove TV s Pantovčaka, u srijedu poslijepodne nazvao je Jasnu Ognjanovac - osobu u ministarstvu zaduženu za globalni kompakt. Obavijestio ju je da Predsjednica neće ići u Marakeš.

Službeni dopis nisu slali, tvrde, jer to nije bila ni dosadašnja praksa. O neodlasku u Marakeš obaviješten je, kažu, i hrvatski veleposlanik Vladimir Drobnjak. A početkom tjedna ured predsjednice poslat će pismo i glavnom tajniku UN-a.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odustala je od putovanja u Maroko, a Vlada ju je optužila da ih službeno o tome nije obavijestila. Premijer Plenković i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić tvrde da su iz medija saznali da je predsjednica odustala od puta. Na Pantovčaku pak tvrde da su ih obavijestili. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Lun@777 04.11.2018.

    Zašto je PreCjednica otkazala put za Marakeš? Zašto ne želi nastaviti sa dodvoravanjem i potpisivanjem Sporazuma. Hmm, čini mi se da ne želi za ništa odgovarati, stoga i ne želi na put, a odgovornost od sviju traži, čak zahtijeva.

  • Arbitraža 04.11.2018.

    Nema ništa mimo protokola. Državne institucije se međusobno obavještavaju dopisima adresiranim na čelnika određenog tijela (predsjedniku Vlade, ministrici MVEP itd.), na memorandumima, s potpisima čelnika državnog tijela-pošiljatelja, a ne telefonskim razgovorima na nižim razinama. Savjetnik savjetniku?! To se ne priznaje kao komunikacija. Predsjednica je u drugim prilikama izjavljivala kako protokol treba modernizirati, no do promjena još nije došlo.

  • spring19 04.11.2018.

    išla, ne išla, koga briga,,,ona je sporazum u americi podržala

Komentiraj...
Vidi sve komentare