To je to što me zanima!

Pantovčak: U ponedjeljak 3. krug konzultacija o mandataru

Predsjednica će se prvo sastati s profesorima ustavnog prava, a onda u 14 sati na zajedničkom sastanku s čelnicima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste
Vidi originalni članak

Sastankom s petoro profesora ustavnoga prava u 11 sati, a nakon toga, u 14 sati, zajedničkim razgovorom s čelnicima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak na Pantovčaku počinje treći krug konzultacija o mandataru vlade.

Oba će sastanka u ponedjeljak biti zatvorena za javnost, a nastavak konzultacija s ostalim parlamentarnim strankama i izabranim saborskim zastupnicima bit će u utorak, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Na sastanak u 11 sati predsjednica Republike pozvala je profesore ustavnoga prava pravnih fakulteta sa sva četiri hrvatska sveučilišta - Branka Smerdela iz Zagreba, Arsena Bačića iz Splita, Zvonimira Lauca i Matu Palića iz Osijeka te Sanju Barić iz Rijeke.

Prema Ustavu, predsjednica dodjeljuje mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika, a u dva kruga konzultacija nitko na Pantovčak nije došao s dokazom potpore 76 izabranih zastupnika da sastavi Vladu.

Pretpostavlja se stoga da će prije razgovora s vodećim ljudima dviju koalicija – Tomislavom Karamarkom i Zoranom Milanovićem, Grabar-Kitarović s profesorima razgovarati o tome što kao predsjednica može i kada učiniti ako i dalje ostane situacija da nitko neće imati dovoljnu potporu da bude mandatar Vlade, a nije ni konstituiran Hrvatski sabor.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • japanokinez 14.12.2015.

    Očel biti Čičak?

  • Kor - Jan - Dar 14.12.2015.

    Ma blago Hrvatskoj kad njihovi pastiri HDZ i SDP, kao i vjerno st... pardon, vjerne ovčice nemaju važnijih razloga za polemiku od: Tko je od njih više upropastio RH, a more se reči i; tko se više nakrao u RH,, i tko će od njih čim prije u Banske Dvore nastaviti isti posao. Kad će između njih polemika oko drugih tema, kao npr: 1. Za čijeg se mandata STVARNA kupovna i platežna moć građana RH???? Pišem STVARNA kupovna i platežna moć,,,ne ona LAŽIRANA i naručena od Državnog Zavoda za Statistiku,, od strane koja je u tom trenutku u Banskim Dvorima. 2. Za čijeg se mandata zaposlilo više ljudi 3. Čija je vlada u Hrvatsku privukla više zdravih stranih investicija koje zapošljavaju stotine ili tisuće ljudi, kao npr neku auto industiju,, industriju vozila ili strojeva,,,, a ne samo šoping centre ili nekretnine po Jadranu. 4. Čija je vlada pomogla revitalizaciji hrvatske poljoprivrede,, omogućila građanima RH da u RH jedu hrvatsku hranu,,,a time i omogučila mladim ljudima da na selu i ostanu i ne povečavaju vojsku nezaposlenih u gradovima. 5. Čija je vlada više smanjila poreze, namete i ADMINISTRATIVNA UBIJANJA domaćim još preživjelim poduzetnicima. 6.Za čije su se vlade više smanjili, vanjski, unutarnji ili javni dug 7. Evo, iako bi bilo još tema,, ako ništa drugo, čija je vlada napokon uspjela prisiliti poslodavce u Hrvatskoj da redovito svojim radnicima isplačuju makar onu crkavicu od plača,,,, Evo,, pitao sam iako znamo da je odgovor jednostavan. Uz ovakve šefove SDP-a i HDZ-a,,, i uzak krug poslušnika i dizača rrućica na svaki mig šefova, u rukovodstvima HDZSDP,,,, i uz hrvatske biraće koji svojim glasovima i ŠUTNJOM, SDPHDZ-u(HDZSDP-u) omogučuju da budu takvi kakvi jesu, kao što su im i omogučili da od RH naprave to što su napravili,,, očigledno N I K A D,, pa ni onda.

  • antijugoslavencina 14.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare