To je to što me zanima!

Pao s dva metra visine pa su ga dizalicom izvlačili iz broda

Mornar broda Sedna Desgagnes usidrenog u riječkoj luci poskliznuo se i pao s dva metra visine. Ostao je nepomično ležati. Dizalicom su ga prebacili do Hitne pomoći
Vidi originalni članak

Muškarac je hodao po brodu. Poskliznuo se i pao s dva metra visine. Nastala je panika jer je ostao nepomično ležati. Svi su počeli vikati da se zove Hitna pomoć.

- Prvo su ga pregledali, stavili mu Schanzov ovratnik, vezali za nosila, a potom brodskom dizalicom pažljivo prebacili na obalu da ga eventualno dodatno ne ozlijede. Za sve to im je trebalo 30-ak minuta - rekao nam je čitatelj koji je u četvrtak oko 8 sati svjedočio nesreći na brodu Sedna Desgagnes u riječkoj luci. 

Filipinskog mornara Paula Michaela Ballesterosa (33) prevezli su u riječku bolnicu na Sušaku gdje su utvrdili da je imao ludu sreću. Samo se natukao pa se već vratio natrag na brod i ubrzo će opet raditi.

- Dizalicom smo ga vadili s broda iz preventivnih razloga. Nismo znali je li mu povrijeđena kralježnica. Moram pohvaliti Hitnu pomoć, koja je bila brza i korektna. Čovjek je na samome mjestu nesreće dobio potrebnu skrb, a zatim je pregledan i obrađen na hitnom traktu u KBC-u Sušak - rekao je Milan Rupčić iz pomorske agencije Liburnia, koja je agent brodu. 

Brod je u vlasništvu danskog brodara, a plovi pod barbadoskom zastavom. U riječkoj luci čeka ukrcaj transformatora koje treba prevesti u Južnoafričku Republiku. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • libeluli 24.01.2013.

    pasti na usidrenom brodu u luci je prava sreća ako već moraš pasti...

  • tessa 10 24.01.2013.

    E baš je imao sreće, i neka je!!!

  • ćelavo 24.01.2013.

    o jadan, kraj toliko vode, padne na tvrdo i suho

Komentiraj...
Vidi sve komentare