To je to što me zanima!

Pao u komu: Otkazuju organi najglasnijem kritičaru Putina

Ugledni ruski opozicijski aktivist i novinar Vladimir Kara Murza (35) pretrpio je teško oštećenje organa kad se prije nekoliko dana razbolio. Pao je i u komu
Vidi originalni članak

Ugledni ruski opozicijski aktivist i novinar Vladimir Kara Murza (35) pretrpio je teško oštećenje organa kad se prije nekoliko dana razbolio. Pao je i u komu.

Novinar koji radi za prodemokratsku organizaciju Open Russia razbolio se u srijedu te je hitno hospitaliziran. U bolnicu je primljen zbog navodnog trovanja. Iako ne postoje podaci o njegovoj povijesti bolesti, liječnici su u njegovoj krvi pronašli otrovne supstancije. Njegova supruga je za BBC kazala kako se Vladimir nalazi u medicinski induciranoj komi i kako je klinička slika ista kao i prethodnog puta, prije dvije godine, kad se teško razbolio, no tad je preživio.

- Hitna pomoć ga je odmah prevezla u bolnicu, kod istog medicinskog tima koji ga je liječio i prošlog puta. Organi su mu počeli otkazivati, pa su liječnici izazvali medicinsku komu - kazala je supruga. Prošli put kad je bio bolestan, uzrok njegovih zdravstvenih problema nije sa sigurnošću potvrđen, ali je zaključeno kako je probavio nekakvu otrovnu tvar. Liječnici su tada iznijeli teoriju o tome kako je do tog stanja došlo zbog lijeka koji je uzimao i koji se nagomilao u njegovu tijelu jer je Kara Murza imao problema s bubrezima. Njegov otac je odbio takve teorije, te tvrdi kako obični sprej za nos ne može izazvati takvu ‘eksploziju’ u tijelu. Inače, Murza je nedavno na svom Facebook profilu objavio fotografiju u znak sjećanja na ubijenog Borisa Njemcova, vođu opozicije i nekadašnjeg zamjenika premijera Rusije.     

Idi na 24sata

Komentari 116

  • kara marko 05.02.2017.

    Razboliš se u jedan dan, hm, hm.

  • JO 04.02.2017.

    Pa nemože kritizirat "RUSKG CARA" !

  • IvanM28 04.02.2017.

    To je cesti simptom kod Putinovih kriticara, valjda vlada neka epidemija u Rusiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare