To je to što me zanima!

Papa apelira: Trebamo sigurne luke za brodove s migrantima

Papa Franjo  je u nedjelju zatražio od europskih čelnika da se prestanu svađati oko sudbine 49 ilegalnih migranata na dva  broda na Sredozemlju i osiguraju im sigurno pristanište
Vidi originalni članak

Papa je svojim komentarom u obraćanju desecima tisuća vjernika na Trgu Svetog Petra povodom Bogojavljenja, uskočio u diplomatski spor između Italije i Malte.

- Upućujem apel iz srca europskim čelnicima da pokažu konkretnu solidarnost s tim ljudima. Oni traže sigurno pristanište gdje se mogu iskrcati - rekao je Papa Franjo.

ZABRINUT ZBOG SITUACIJE Papa je kritizirao američke biskupe zbog zlostavljanja

Na brodu njemačke nevladine udruge Sea-Watch 3 nalaze se 32 migranta. Oni su na brod ukrcani s nesigurnih čamaca ispred libijske obale 22. prosinca, a među njima je i troje male djece i četiri tinejdžera. Na drugom brodu njemačke humanitarne organizacije, Sea-Eye, nalazi se 17 migranata pokupljenih 29. prosinca.

Prošlog je tjedna dvadesetak humanitarnih organizacija, uključujući Amnesty International i UN-ovu međunarodnu organizaciju za migracije, pozvalo Europsku uniju da ponudi pristanište za oba broda.

'ONDA JE BOLJE NE IĆI U CRKVU' Papa poručio: Neka licemjerni kršćani radije žive kao ateisti

Zamjenik talijanskog premijera Luigi Di Maio, čelnik Pokreta 5 zvijezda, je rekao da će Italija preuzeti žene i djecu ako Malta dopusti tim brodovima da pristanu. No tome se protivi Matteo Salvini, ministar unutarnjih poslova koji vodi protuimigrantsku Legu i koji je ranije zatvorio talijanske luke za brodove koji dovoze ilegalne migrante.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Hanss_1 06.01.2019.

    Pa primi ich u vatikan placaj Re vi

  • ivancica2011 06.01.2019.

    ne razumijem zašto njemačka ne pošalje naprimjer avione za migrante koje je pozvala i koji joj toliko trebaju kao radna snaga nego ovako masa ljudi gine na putu do švabije

  • 06.01.2019.

    Koliko ih je smjesteno u Vatikanu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare