To je to što me zanima!

Papa Benedict XVI.: Nisam mislio da ću postati Papa

Sveti Otac susreo se s 7000 djece iz cijelog svijeta. Povjerio im je da je u djetinjstvu pomagao prijateljima s kojima se ponekad znao i posvađati
Vidi originalni članak

Nisam očekivao da ću postati Papa, bio sam prilično prostodušan dječak iz malenoga mjesta daleko od velikih centara, u zaboravljenoj pokrajini. Bili smo sretni što smo živjeli u toj pokrajini i nismo razmišljali o drugim stvarima -  rekao je papa Benedikt XVI., u subotu u Dvorani Pavla VI., susrevši se sa 7000 djece iz cijeloga svijeta, članovima Djela svetoga djetinjstva. Papa je s djecom razgovarao o svom djetinjstvu u Njemačkoj te o važnosti molitve i solidarnosti. Papa je djeci povjerio da još uvijek teško shvaća kako to da je Gospodin mislio na njega i njega namijenio za tu službu. Papa se prisjetio svojega mirnog djetinjstva u malenom bavarskom mjestu od 400 stanovnika.
- Mi smo si, kao djeca, međusobno pomagali i živjeli u duhu zajedništva, ojačanoga zajedničkom katoličkom vjerom - rekao je Sveti Otac te dodao kako su zajedno učili vjeronauk i pripremili smo se za Prvu svetu Pričest. No, kaže Papa, bilo je i svađa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • miroljubiv 31.05.2009.

    Ja bi prvi i odmah prestao zauvijek vjerovati u Boga Stvoritelja kad bi mu ovakve čičice trebali služiti za glasnogovornike.nek bude sretan da i njega ne otruju,kao što su i njegove prethodnike.kojim naivcima su namijenjene ove naivne paučine koje pušu zrakom?

  • zeljko_ri 31.05.2009.

    \"Gospodin je mislio na njega i namjenio mu tu službu\". Koja laž, tu službu su mu namjenuli oni koji danas iz sjene upravljaju svjetom i nije bez razloga postao papa. I znao je on prije da će to postati.

  • drug Tito_1 31.05.2009.

    bilo je i svađa ko što i danas ima svađa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare