To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI: Brak nije bogomdan i nije za svakoga

Vatikan: Papa Benedikt XVI. zahtijeva od svećenika da osiguraju bolje predbračno savjetovanje kako bi se smanjio broj zahtjeva za poništenjem braka...
Vidi originalni članak

Brak nije bogomdan i nije za svakoga, rekao je Papa Benedikt XVI. pred vatikanskim vijećem koje odlučuje o poništenjima braka, piše Newser. Smatra da se mnogi brakovi sklapaju automatski, a isto tako i raskidaju ne vodeći računa o vrijednosti braka i obitelji.

- Nitko ne može sa sigurnošću računati na pravo sklapanja crkvenoga braka, obreda otvorenog samo za one koji prihvaćaju svetost braka na način na koji nas uči katolička vjera - dodao je Papa. 

Također, zahtijeva od svećenika da osiguraju parovima bolje predbračno savjetovanje kako bi smanjio broj poništenja. Najviše se osvrnuo na SAD gdje je prošle godine bilo više zahtjeva za poništenjem nego u ostatku svijeta zajedno.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • jedan_lik 23.01.2011.

    Nesto me s ovom desnom rukom u zraku opasno podsjeca na Hitlera :)

  • drago777 23.01.2011.

    pa u pravu je čovjek! nisu mi jasni parovi, ne da ne idu u crkvu nego ono ... nema ih, ne postoje, a i oni koji idu (kao) bili su zadnji put za krštenje (vlastito), pričest, i eto za krizmu. Op op i evo ih opet na vjenčanju... veli mlada: baš ću lijepo izgledat u bijeloj vjenčanici i to pred oltarom, super će biti slike a i to je sada IN!!! Ajmo se mi u crkvi vjenčat. I onda neki tamo pred oltarom, samo što se ne popnu na njega, pa slika ovako, slika onako, muzika vani čeka, puše, pljuju, psuju.... ljudi... nemojte radit "cirkus" od onoga u što mnogi drugi ljudi vjeruju i žive po tome. vaše vjenčanje će isto tako lijepo biti ako to obavite u matičnom uredu, slikate se u parku, pored, rijeke neke, jezera, na morskoj obali, livadi... nebitno, al nemojte praviti cirkus od onoga u što mi vjerujemo!!! hvala vam...dug i sretan brak svima želim

  • 23.01.2011.

    Senator Palpatine opet nešto fura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare