To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI im je čestitao 70 godina braka

Matija (91) i Petar Petrušić (88) iz Otrić Seoca vjenčali su se 1940. Kažu da su za uspjeh njihova dugotrajnog braka zaslužni vjera i poštovanje...
Vidi originalni članak

Bračni par Petrušić iz Otrić Seoca kraj Vrgorca, Matija (91) i Petar (88), proslavio je 70 godina braka. Imaju petero djece, 12 unuka i devet praunuka.
- Njemu je bilo 18, a meni 21 godina kad smo se vjenčali. Zapravo smo cijeli život zajedno, osim osam godina kad je radio u Njemačkoj. Moja i njegova obiteljska kuća udaljene su 10 metara jedna od druge. Zajedno smo se odgajali, zajedno kao djeca igrali, išli zajedno u školu i čuvali ovce. On je ostao bez majke s četiri, a ja s 14 godina - prepričava Matija. Živjeli su od poljoprivrede do 2. svjetskog rata, kad se Petar prijavio u domobrane, a oni ga poslali u njemačku vojsku.
- Krajem rata su me u Njemačkoj zarobili Amerikanci. Proveo sam u logoru sedam mjeseci - sjeća se Petar vremena koje je bilo najteže i njemu i njegovoj supruzi, koja čak dvije i pol godine nije znala ništa o njemu. Za svoj brak kažu da je bio uspješan jer su vjernici i jer su se uvijek poštovali.
Matija je cijeli život privržena obitelji i kući. Petar nedjeljom obvezno nakon mise ruča, a potom ide kartati s društvom. Ustaju između 9 i 10 sati jer danas uz svoju obitelj, kako kažu “njihovu medicinsku njegu i ustanovu”, mogu uživati. Oboje su vitalni i relativno zdravi. Uz brojne čestitke koje su im stigle za 70. godišnjicu braka, najdraža im je ona koja je stigla od pape Benedikta XVI. Veći dio obitelji im je u Njemačkoj. Oni koji su u Hrvatskoj priredili su im slavlje, a u crkvi je sretni par obnovio bračne zavjete.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • annette 27.01.2010.

    sad do 75 :) svaka čast, to treba izgurati

  • Gara 27.01.2010.

    mora da je odličan osjećaj gledati toliko potomstvo koje je nastalo od njih...probavam se zamislit da imam 88 godina muž bi imo 94 bogati naša starija ćer bi tada imala 68 a mi 69 godina braka haha..baš fora ali rijetki su taki koji to dožive...

  • casio 27.01.2010.

    Ašta crkva zna o braku? Zašto se onda svećenici ne žene pa bi mogli propovjedati na temelju iskustva. Ovako samo laprdaju napamet.Pogotovo kak krene propovjed o djeci .Probaj pa onda pričaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare