To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI stigao u Australiju na dane mladih

Osim sudjelovanja na Svjetskim danima mladih papa će u Australiji govoriti i o zlostavljanju djece unutar Crkeve te borbi s globalnim zatopljenjem
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. doputovao je u nedjelju u Australiju gdje će sljedećeg tjedna sudjelovati na Svjetskim danima mladih. Tri dana će provesti na nepoznatom mjestu u blizini Sydneya. Očekuje se da će u četvrtak, prvoga dana susreta, Papu dočekati više od 150.000 hodočasnika, a na misi 20. srpnja, na kraju Papina boravka u Australiji, moglo bi ih biti i do 500.000.
U kratkom razgovoru s novinarima u zrakoplovu je ponovio da je seksualno zlostavljanje nespojivo sa svećeničkim zvanjem.
- Crkva se mora pomiriti, spriječiti, pomoći i uvidjeti krivnju. To mora biti jasno. Svećeničko zvanje nespojivo je s takvim ponašanjem jer su svećenici u službi Božjoj - rekao je Benedikt.
Papa je novinarima rekao i da će ekologija bila vrlo prisutna tema na Svjetskim danima mladih u Australiji. Dodao je da treba probuditi svijest o zaštiti okoliša i pronaći etičan put za promjenu načina života.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare