To je to što me zanima!

Papa bez papamobila: Fiat za Franju posudili su od turista

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Papa Franjo je u ponedjeljak posjetio Lampedusu, otočić na jugu Italije koji je odredište ilegalnih imigranata koji žele ući u Europu u nadi za boljim životom
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u ponedjeljak posjetio Lampedusu, otočić na jugu Italije koji je odredište ilegalnih imigranata koji žele ući u Europu u nadi za boljim životom. U more je bacio vijenac i molio je za sve imigrante koji su se utopili u prenakrcanim brodovima. Organizacije za ljudska prava kažu da ih je u 25 godina poginulo oko 20.000. I u ponedjeljak je u Lampedusu stigao maleni brod koji je vozio čak 166 ljudi iz Afrike navodno iz Eritreje.  

Fiat talijanskih tablica

Papa je tijekom posjeta pokazao i što je mislio kad je nedavno rekao da ga boli kad vidi svećenika u najnovijem automobilu. Tijekom posjeta Lampedusi se odrekao papamobila. Vozio se u bijelom Fiatu Compagnolu, terencu bez krova, kojeg je organizatorima posudio muškarac iz Milana, koji ljetuje na otoku. Vozilo ima normalne talijanske registracije, dok papamobil ima registraciju SCV 1 (Stato della Città del Vaticano). Inače Papine riječi o skupim i luksuznim vozilima se ne odnose na papamobil jer proizvođači smatraju čašću napraviti vozilo za Papu pa ga oni Vatikanu daruju odnosno daju besplatno. 

Posjet je više bio privatan

Papa je rekao da je posjet Lampedusi više privatan te je molio da se tijekom njega ne mora sastajati s političarima. Papa je Lampedusu prije svega posjetio kako bi se sastao s imigrantima i pozvao lokalno stanovništvo da im i dalje pomažu. Ipak pratilo ga je jako osiguranje. Papa je na Lampedusi održao misu na otvorenome. Prije mise su ga u posuđenom Fiatu vozili pored okupljenih vjernika, a Papa je pozdravljao mnoštvo i ljubio djecu. Na jednoj kući stajao je natpis „Sei uno di noi“ ("Ti si jedan od nas"), piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • jele112 09.07.2013.

    Obožavam Papu Franju! Od prvog me dana ganuo do suza i ni jednom nije razočarao! Vidi se da dolazi iz Južne Amerike, Europljani su puno bahatiji! Poživio nam Papa još dugo!!!!

  • melica-mea 09.07.2013.

    Taj čovjek odiše dobrotom,jednostavnošću i ljudskošću.Ovakvog sam Papu zamišljala.

  • dudekica 09.07.2013.

    Papa Franjo ponaša se onak kak mi vjernice i vjernici zamišljamo svece na nebu - jednostavan, skroman, dobar, brižljiv prema djeci, bolesnima, sirotinji. Kad usporedim dragoga papu Franju i naše biskupe i kardinala Bozanića - najrađe bi zaplakala od jada. Papa je svetac a ovi naši su grabežljivci iz oniksovih dvora i črnih limuzina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare