To je to što me zanima!

Papa bolestan? Polnoćka ove godine počinje ranije

Benedikt XVI. bi, po prvi put u povijesti katoličke crkve, polnoćku trebao početi služiti u 22 sata. U Vatikanu kažu da će se tako bolje odmoriti
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. (82) bi, po prvi put u povijesti katoličke crkve, polnoćku trebao služiti ranije. Tako bi, umjesto u ponoć, Papa polnoćku trebao početi služiti u 22 sata. To je potaknulo brojne glasine da je Papa možda bolestan, no u Vatikanu su rekli da će se Papa, ako polnoćka počne ranije, moći odmoriti. Dodaju da su božićni blagdani za Papu jako stresni. U petak je posvetio bor na Trgu Sv. Petra. Na Badnjak će održati misu koja će trajati dva sata, a nakon toga će otkriti jaslice. Popodne će uputiti božićnu čestitku, a nakon toga i blagoslov Urbi et Orbi. Tijekom blagdana će posjetiti siromašne u Rimu, a na Novu godinu će također blagosloviti vjernike. 
No Katolička crkva je ipak zabrinuta jer ni Papa Ivan Pavao II. dok je bio bolestan nije polnoćku služio prije ponoći. Papa Benedikt je pak 1991. godine pretrpio moždani udar i zbog toga loše vidi na lijevo oko. Dva puta je pao na pod u svojoj vikendici u Alpama, a u srpnju ove godine je slomio zglob ruke. Za njegovo zdravlje je zabrinut i njegov brat koji se nadao da Benedikta neće izabrati za Papu jer je lošeg zdravlja.  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mačak Pero 22.12.2009.

    Odmoriti?! A od čega se taj klaun mora odmoriti?

  • kalimeroNa2 22.12.2009.

    polnocka u 8, iza dnevnika :) a podne ce nam biti malo kasnije, oko 14 sati... Crkva je ionako bespotrebna institucija i treba je zatvoriti a imovinu razdijeliti onima kojima je i ukradena. Popovi-Lopovi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare