To je to što me zanima!

Papa: Crkva uvijek mora biti otvorena za posrnule i grešne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
NAPETO U VATIKANU Papa Franjo traži prihvaćanje homoseksualca, a dio klera koji sudjeluje na sinodi o braku i koji je konzervativniji o toj temi ne želi ni čuti...
Vidi originalni članak

Stvoriteljev san je vidjeti ispunjenu zajednicu između muškarca i žene, punu ljubavi, rekao je papa Franjo na dugoočekivanoj sinodi o obitelji, koja će do 25. listopada trajati u Vatikanu.

POGLEDAJTE VIDEO: Papa o obitelji, braku i LGBT zajednici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trećinu propovijedi u bazilici sv. Petra posvetio je ljubavi između muškarca i žene, no iznenadio je okupljene rekavši da Crkva mora biti samilosnija i milosrdnija prema svim ljudima, posebno prema onima kojima je teško pridržavati se svih crkvenih zakona. Dodao je da svaku osobu koja padne ili zgriješi moramo shvatiti i voljeti.

- Crkva mora tražiti te ljude, poželjeti im dobrodošlicu i biti uz njih jer Crkva čija su vrata zatvorena iznevjerit će sebe i svoju misiju te će, umjesto da bude most, postati zapreka - rekao je Papa. Na sinodi koja okuplja 300 kardinala, biskupa i svećenika glavna tema je obitelj u suvremenom svijetu. Očekivalo se da će na sinodi kler raspravljati o odnosu prema homoseksualnosti i o mogućnosti da se razvedeni katolici ponovno vjenčaju u Crkvi, no konzervativniji dio svećenstva ne želi da se o tim temama uopće razgovara.

- Ovo je dosad najveći Papin izazov. Ovo zadire u crkveni nauk - rekao je John Thavis , koji prati vatikanske prilike.

Napeto ozračje uoči ove važne crkvene sinode dodatno je “naoštrio” poljski svećenik Krzysztof Charamsa , koji je šokirao javnost svojim priznanjem da je homoseksualac te da ima i partnera. Ustvrdio je i kako je među svećenicima puno homoseksualaca, ali da su paralizirani homofobijom.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • vladoj1 05.10.2015.

    Crkva mora biti otvorena za iskrene pokajnike a ne za grešne i posrnule.

  • fallout2 05.10.2015.

    hahaha još jedadan njegov biser. a isti dan izabcili u vatikanu svečenika jer je rekao da je homoseksualac i da ih ima još. e moj frane ti si samo showman kako i obama.

  • trijezni zagorec 05.10.2015.

    sada mi je tek jasno zasto su nase crkve stalno zakljucane

Komentiraj...
Vidi sve komentare