To je to što me zanima!

Papa je avionom otputovao u Brazil, prtljagu je sam nosio

Prvi latinoamerički papa će također držati i misu na popularnoj plaži Copacabana, a u Brazilu će se zadržati tjedan dana. Posjetit će i nekoliko gradova u Brazilu
Vidi originalni članak

Papa Franjo u ponedjeljak započinje službeni posjet Brazilu, koji je ujedno i prvi njegov posjet stranoj zemlji od kada mu je započeo pontifikat u ožujku ove godine. Otputovao je avionom, a od prtljage je imao samo torbicu koju je sam nosio u rukama. 

Papa će u Rio de Janeiru sudjelovati na obilježavanju Svjetskih dana mladih, a očekuje se kako će susret okupiti oko dva milijuna ljudi, javlja BBC.

Prvi latinoamerički papa će također držati i misu na popularnoj plaži Copacabana, a u Brazilu će se zadržati tjedan dana. Osim Rio de Janeira, posjetit će i ostale gradove u Brazilu. Tijekom njegovog posjeta grad će osiguravati oko 22.000 policajaca i vojnika. 

Papa Franjo je odlučio kako tijekom svog posjeta neće koristiti papamobil. Pozvao je sve vjernike u Brazilu da mu se pridruže u molitvi. Papa bi tijekom ponedjeljka trebao sletjeti u zračnu luku u Rio de Janeiru, a očekuje se kako će ga vjernici dočekati i ondje. 

Idi na 24sata

Komentari 156

  • kristov 23.07.2013.

    Bog mu dao sve dobro, za njega se molimo u svakoj Misi, no on je u ovo malo vremena postao papom za nevjernike i druge, koji se s vjerom i vjernicima šprdaju, koji o Crkvi znaju i govore kao zločinačkoj organizaciji, oni žele potvrditi svoje teorije o zlatu i bogatstvu i načinu na koji ga je Crkva stekla, oni će spominjati ratove, spaljivanje vještica, inkviziciju, oni vide papu kao čovjeka koji će izvrnuti Crkvu kao šnajder džep. No, vjernici ne će i ne mogu zaboraviti časne prethodnike, doskora svetog Ivana Pavla II, snažnog i vrhunskog učitelja Benedikta, dalje u povijest ne bih išao, oni su naši suvremenici. Sveti otac Franjo dugo će morati sjediti u Petrovoj stolici kako bi dosegnuo sjene prethodnika!

  • ON JE LJUBAV 23.07.2013.

    Svijet i dalje ne pokusava uciniti boljim mjestom.Nije slucajnost da bas u ovo vrijeme najveca sekta na svijetu izabire najveceg glumca.Jer njegovo je forsiranje i gluma toliko ocigledna i nabrijana da je meni smjesno.Katolicka sekta sa svim drugim sektama je pred svojim krahom.Nece ju ni ovaj papa strumf odrzati svojim obmanama.

  • VrloPametan 23.07.2013.

    Taj je lik neki sotona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare