To je to što me zanima!

Papa Franjo Alojzija Stepinca proglašava svetim 28. svibnja?

Informaciju o datumu kanonizacije Stepinca saznao je Jutarnji list iz vatikanskih izvora, no ta informacija nije potvrđena, a još nije puštena ni službena najava
Vidi originalni članak

Blaženi Alojzije Stepinac bit će proglašen svecem u Rimu 28. svibnja, doznaje Jutarnji list iz vatikanskih izvora. 

No, tu informaciju, kao ni službenu najavu još nije potvrdio. 

Stepinca bi trebao kanonizirati, odnosno proglasiti svetim papa Franjo

Alojzija Stepinca (1898-1960) je mučenikom i blaženim proglasio papa Ivan Pavao II. 1998. 

Zanimljivo, i papa Ivan Pavao II. će također biti proglašen svetim, i to već za osam dana, odnosno u prvu nedjelju nakon Uskrsa.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • blonde 21.04.2014.

    Papa Franjo, umjesto Stepinca, mogao bi hrvatski narod proglasiti svetim, koji je više zavrijedio od jednog svečenika, jer trpi velike rane nanesene od prijašnje i sadašnje vlade....

  • efteling 20.04.2014.

    U biti sve se slaze.Stepinac je za Srbe zlocinac,sa navodno izmisljenim razlozima,a za Hrvate svetac.Za Vatikan je moguci svetac jer je prekrstavanjem prosirivao stado i time zaduzio crkvu.Jedino mi nije jasno zasto je mucenik?Jel zato sto je izbegao smrtnu kaznu iz politickih potreba tadasnjeg rezima?Samom cinjenicom da se nije jasno odredio protiv fasista dovoljno govori o njemu....Nije smeo ili nije hteo?Da Hrvati pricaju bajke o njemu...i to mi je jasno...Mozda bi trebalo pitati onih par prezivelih Kozaraca sto oni misle?

  • LebronPetrovic 19.04.2014.

    Za Alojzija Stepinca je svaki čovjek/žena bio to Hrvat, Srbin, Židov, Musliman i dr bio jedinstvena osoba/duša i nije radio razlike među njima. On je bio istinski Božji sljedbenik i konačno dobiva zasluženu čast od Rimokatoličkog poglavara našeg Franje. Živio Papa Franjo i Sveti Alojzije Stepinac. Svima dobre volje želim Sretan Uskrs, a ostali neka plaču.

Komentiraj...
Vidi sve komentare