To je to što me zanima!

Papa Franjo ga izbacio iz reda i zabranio rad fratru zlostavljaču

Splitski fratar koji je sam priznao da je zlostavljač dječaka izbačen je iz franjevačkog reda, a odluku o izbacivanju je donio osobno papa Franjo...
Vidi originalni članak

Svećenik franjevac iz splitskog samostana Svetog Frane nakon priznanja krivnje da je godinama seksualno zlostavljao maloljetne dječake izbačen je iz franjevačkog reda i trajno mu je zabranjeno djelovanje ili bilo kakav javni nastup u ime Crkve.

Fratar pedofil u crkvenoj istrazi sve je priznao i nakon što se otkrilo da je imao čak pet žrtava.

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca objavila je priopćenje za javnost

Sveti Otac Franjo je 28. lipnja, nakon što je primio izvješće od Kongregacije za nauk vjere, otpustio fra Gracijana Stipu Gašperova iz Reda franjevaca konventualaca, razriješivši ga svih obveza koje proizlaze iz svetoga reda, također i onih vezanih uz redovničke zavjete, čime se ujedno fra Gracijanu S. Gašperovu trajno zabranjuje slavljenje sakramenata, poučavanje te bilo kakav javni nastup uime Crkve.

Dana 1. kolovoza ovaj je uručen dekret Gracijanu Stipi Gašperovu, koji je svojim potpisom potvrdio da ga prihvaća."

Idi na 24sata

Komentari 58

  • bcelija 05.08.2018.

    Najbolji, najpametniji, naj Papa!!!

  • Velečasni 1 04.08.2018.

    Valjda postoji koji pravnik među komentatorima koji bi mogao malo objasniti gdje počinje i završava kanonsko pravo a gdje civilni zakon? Znači li sva ta pravna papazjanija da ako svećenik nekoga ubije u prometnoj nesreći - sudi mu papa?

  • mad975.IA 04.08.2018.

    Ovi iz "glasa naroda" i "u ime obitelji", trebaju slati svoju djecu u okrilje pedofilskih popova da ih ovi lijepo razguze i pripreme za život. Nakon toga javno pohvaliti višegodišnje djelovanje pedofila u crkvenim redovima. Budući da toleriraju, skrivaju i relativiziraju, gey i posebno pedofilsku populaciju u redovima svećenstva, nije mi jasno što imaju protiv gey populacije među običnim pukom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare