To je to što me zanima!

Papa Franjo je teško prehlađen

Franjo je u srijedu više puta kašljao i puhao nos tijekom mise povodom Pepelnice, koju je predvodio u rimskoj crkvi. Potom je odlučio da neće sudjelovati u tradicionalnoj procesiji kojom se inaugurira crkveno korizmeno vrijeme
Vidi originalni članak

Papa Franjo (86) zbog jake je prehlade otkazao jednu audijenciju i preskočio govore koje je trebao održati u četvrtak, priopćio je Vatikan. Katolički poglavar susreo se s mladim pravoslavnim svećenicima i redovnicima te članovima društva Max Planck, njemačke istraživačke organizacije koja ove godine slavi 75. obljetnicu. No, zbog “jake prehlade”, Franjo je samo dao podijeliti tiskane primjerke svojih izjava i nije ih pročitao naglas, navodi press služba Vatikana u objavi.

Otkazao je i planiranu audijenciju s članovima talijanske skupine YMCA (Young Men’s Christian Association – Kršćanska udruga mladih muškaraca), što mu je bio zadnji zakazani događaj u danu, navode u dnevnom biltenu.

POZVAO NA MIR Papa uoči godišnjice početka rata u Ukrajini: Pobjeda se ne može graditi na ruševinama!

Kašljao i puhao nos tijekom mise na Pepelnici

Franjo je u srijedu više puta kašljao i puhao nos tijekom mise povodom Pepelnice, koju je predvodio u rimskoj crkvi. Potom je odlučio da neće sudjelovati u tradicionalnoj procesiji kojom se inaugurira crkveno korizmeno vrijeme. 

U ovo doba godine 2020., baš kad je pandemija koronavirusa počela pogađati Italiju, papa Franjo je također patio od teške prehlade zbog koje je morao otkazati nekoliko dana službene audijencije i svoje sudjelovanje na godišnjim duhovnim vježbama u Vatikanu. Vatikan je već otkazao duhovne vježbe za ovu godinu, te najavio osobne duhovne vježbe.

IMENOVANJE PRODRMALO CRKVU Igra prijestolja na Kaptolu: Što izbor Dražena Kutleše znači za Vatikan, Međugorje, Bozanića?

Podsjetimo, papi je kao mladiću zbog respiratorne infekcije odstranjen dio jednog plućnog krila, a 2021. godine mu je zbog upale crijeva odstranjen dio debelog crijeva. Od lani koristi invalidska kolica i štap zbog istegnuća ligamenata koljena i manjeg prijeloma koljena koji mu otežavaju hodanje i stajanje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • il.me.ženi,... 25.02.2023.

    Nek se moli pokojnom Ratzingeru za ozdravljenje, jer kako on kaže da mu je bio sluga Božiji.

  • 24.02.2023.

    Kaj ne plaća zdravstveno……

  • xxmarkoxx 23.02.2023.

    Tesko prehladen ili "COVID 19"😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare