To je to što me zanima!

Papa Franjo otkazao putovanje u Dubai: Liječnici su ga zamolili da ne ide na klimatski samit

Na konferenciji COP28 trebao je održati dugo očekivani govor, osuditi nedjelovanje političkih vođa raznih zemalja te ih potaknuti da drastično smanje stakleničke plinove koje emitiraju njihove industrije
Vidi originalni članak

Liječnici su savjetovali papi Franji da ne ide na putovanje planirano sljedećih dana u Dubaiju, gdje je trebao biti na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama. Iako se opća klinička slika Svetog Oca nakon gripe i upale dišnih putova poboljšala, liječnici su ga zamolili otkaže put, piše Corriere della Sera.

PREDVODIO MOLITVU Papa Franjo ima upalu pluća: 'Danas ne mogu prići prozoru'

- Papa Franjo je s velikim žaljenjem prihvatio zahtjev liječnika i zbog toga je putovanje otkazano. Budući da Papa i Sveta Stolica i dalje žele sudjelovati u razgovorima koji će se odvijati sljedećih dana, načini na koje se to može provesti definirat će se što je prije moguće - izvijestio je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni.

SASTAO SE S ROĐACIMA TALACA Papa: Sukob Izraela i Hamasa prerastao iz rata u terorizam

Podsjetimo, argentinski papa, koji je borbu za zaštitu okoliša uzdigao na razinu jedne od najvažnijih točaka svoga pontifikata. Na konferenciji COP28 trebao je održati dugo očekivani govor, osuditi nedjelovanje političkih vođa raznih zemalja te ih potaknuti da drastično smanje stakleničke plinove koje emitiraju njihove industrije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 29.11.2023.

    Sad i papa glumi Gretu!Do Dubaija sa avionom na kerozin i onda nama priča priču kako se ne trebamo grijati na plin ili voziti na dizel. Bolje bi mu bilo da pravi reda u svom dvorištu nego što mlati praznu slamu o svemu i svačemu. Vjerojatno je uzeo pinku i za snimanje spotova za cjepi se misli na baku i deku.

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 28.11.2023.

    Neka im kaze da prestanu ratovati, dvije muhe jednim udarcem. Spasiti zivote i sacuvati planet.

  • Knipex 28.11.2023.

    A kaj bu tam sa sotonjarama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare