To je to što me zanima!

Papa Franjo smijenio kardinale: Zbog seksualnog zlostavljanja?

Smijenjeni su australski kardinal George Pell i Čileanac Francisco Javier Errazuriz. Obojica su optuženi za seksualno zlostavljanje, što obojica i odbacuju
Vidi originalni članak

Papa Franjo smijenio je iz skupine svojih bliskih savjetnika dvojicu kardinala pogođenih aferom spolnog zlostavljanja, objavila je u srijedu Sveta Stolica. 

Smijenjeni su australski kardinal George Pell i Čileanac Francisco Javier Errazuriz. Obojica su optuženi za seksualno zlostavljanje, što obojica i odbacuju. 

POKUŠAJ SILOVANJA? Policija započela istragu zbog prijave zlostavljanja na Kaptolu

Odlazi i treći kardinal iz takozvane skupine C-9, Kongoanac Laurent Monsengwo Pasinya koji u 79. godini odlazi u mirovinu s pozicije nadbiskupa Kinshase, rekao je glasnogovornik Vatikana Greg Burke.

U izjavi za novinare Burke je rekao da je papa Franja pisao svoj trojici u listopadu i zahvalio im se na njihovim uslugama. 

Kardinalu Pellu Papa je ranije odobrio dopust na neodređeno vrijeme s dužnosti pročelnika Tajništva za ekonomiju kako bi se branio od optužbi za seksualno napastovanje u Australiji, a Errazuriza žrtve su optužile da je prikrivao takva nedjela drugih svećenika. 

TOMISLAV KLAUŠKI Zašto je papa udario na gejeve, a ne na pedofile i silovatelje?

Nijedan od njih nije prisustvovao posljednjem sastanku skupine u srijedu.

Skupinu C-9 čine devet kardinala sa svih kontinenata koji Papi pomažu reformirati Svetu Stolicu, piše agencija France Presse. Skupina je osnovana u ožujku 2013., mjesec dana nakon što je Franjo postao papa.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • brzzzy 12.12.2018.

    Stvarno bolesno...

  • Papatest 12.12.2018.

    Kada će Bozanića?

  • Preteznovedro 12.12.2018.

    Samo dvojicu???

Komentiraj...
Vidi sve komentare