To je to što me zanima!

Papa Franjo: 'Zajedno trebamo djelovati protiv klimatskih promjena, korone i siromaštva'

'Vrijeme je da ponovno promislimo o našim prioritetima... da iznova isplaniramo našu budućnost. Vrijeme je da djelujemo, da djelujemo zajedno, vrijeme je', zaključuje Sveti Otac
Vidi originalni članak

Vrijeme je da djelujemo, da djelujemo zajedno protiv klimatskih promjena, pandemije covida-19, siromaštva, upozorava papa Franjo u tekstu objavljenom u nedjelju u talijanskom dnevniku Il Corriere della Sera.

Riječ je o predgovoru što ga je papa Franjo napisao za knjigu koja će biti u prodaji od sredine studenog.

POZVAO GA U POSJET Južnokorejski predsjednik Papi darovao križ od bodljikave žice

Objava Papine poruke prilagođena je danu početka međunarodne konferencije o klimi COP26 u nedjelju u Glasgowu, istoga dana kada završava samit skupine industrijski najsnažnijih gospodarstava svijeta G20 koji bi trebao donijeti završnu deklaraciju o klimatskim promjenama.

Papa u predgovoru izražava protivljenje "ekološkoj krizi" te "društvenoj krizi"(...) koje su smrtonosne zbog sanitarne krize te ocjenjuje da su te krize ujedno i "mogućnosti, prilike da priznamo pogreške te izvučemo pouke iz tih pogrešaka počinjenih u prošlosti".

DUGO RAZGOVARALI U SAD-u rasprave o pobačaju. Sastali se Biden i Papa Franjo

"Vrijeme je da ponovno promislimo o našim prioritetima... da iznova isplaniramo našu budućnost. Vrijeme je da djelujemo, da djelujemo zajedno, vrijeme je", zaključuje Sveti Otac, poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • istri 01.11.2021.

    Papa i m. Draghi, isto blebetanje.

  • Dalibor0704 31.10.2021.

    Države pune siromašnih troše milijarde na naoružanje, dio kojega ispod stola dilaju teroristima, a i plaćaju danak kriminalcima. Koliko lidera siromašnih živi u dvorcima i imaju privatne kompanije, avione, jahte?

  • OPISAFAG 31.10.2021.

    Zajedno vjerovatno misli mi obični ljudi dok nam sa vrha sole pamet što i kako bi trebali radit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare