To je to što me zanima!

Papa je odlikovao dubrovačkog ribara: 'Ovo je velika čast'

POMAŽE SVIMA Božo Dolina više od 40 godina na usluzi dubrovačkoj župi i župljanima, svi ga hvale
Vidi originalni članak

Dirnut sam prikazanom pažnjom i poštovanjem koje ste mi dali. Kad sam saznao da ću dobiti priznanje, preplavile su me emocije jer ovo je velika čast i vrednije mi je nego sva blaga ovoga svijeta.

Poručio je to u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku vidno emotivan gospar Božo Dolina. Boži je, naime, dodijeljeno papinsko odlikovanje “Pro Ecclesia et Pontifice”. Riječ je o najvišem odlikovanju koje se dodjeljuje laicima i kleru za ustrajnost u službi i vjernost Crkvi. Dolinu nisu spriječila ni dva stenta koja je ugrađivao u petak da se zahvali župljanima na misi.

ODLUKA PAPE FRANJE Imenovanje: Novi dubrovački biskup je don Roko Glasnović

- Dolazim iz radničke obitelji i oduvijek sam živio skromno. Tako živim i danas sa svojom suprugom Majom i ona je zaslužna za ovo priznanje. Ova Župa je moj drugi dom i nadam se da ću još puno služiti. Želim se zahvaliti don Robertu Ćibariću, nadbiskupu Mati Uziniću i Svetom ocu Franji te mojoj obitelji. Zahvaljujem i doktorima te sestrama OB-a Dubrovnik koji su mi omogućili da budem s vama - rekao je posljednji lapadski ribar, piše Dulist. Ovo odlikovanje se dodjeljuje 133 godina, još od pape Leona XIII. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nokia8 12.12.2021.

    Zasto nagradu nije dobio od pape u vatikanu?

  • ✔SNAJPER✔ 12.12.2021.

    Svaka cast gospodine... Ali sva dobra djela se ne mogu mjeriti sa zlodjelom ako glasate za zlocinacku... Ako ne - moje isprike primite

  • 12.12.2021.

    Na prvu bi reko da je to Mister Q iz Jamesa Bonda! Pljunuti!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare