To je to što me zanima!

Papa molio za mir u Siriji gdje je 'proliveno već mnogo krvi'

Neka Gospodin pomogne čovječanstvo ranjeno tolikim sukobima koji danas još uvijek okrvavljuju cijelu planetu, naglasio je Benedikt XVI. u Božićnoj poruci
Vidi originalni članak

Neka Princ Mira daruje mir i stabilnost na Zemlji koju je izabrao za dolazak na svijet, kazao je papa Benedikt XVI. obraćajući se danas Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi) s balkona na pročelju bazilike svetog Petra u Rimu.

 Trg sv. Petra je bio prepun hodočasnika iz cijeloga svijeta, koji su pljeskom pozdravljali i papine Božićne čestitke koje je ove godine izrekao na 65 jezika, uključujući i hrvatski.

Benedikt XVI. je ohrabrio Palestince i Izraelce u njihovu dijalogu, molio je za prestanak nasilja u Siriji, gdje je „proliveno već mnogo krvi“. Papa je poželio dolazak do punog pomirenja i stabilnosti u Iraku i Afganistanu. 

Neka Isus, što znači Spasitelj, rekao je Benedikt XVI., daruje izgradnju zajedničkog dobra u svim sjevernoafričkim i srednjoistočnim državama. Papa je molio za mir i političku stabilnost u Africi, te je zatražio od međunarodne zajednice da pomogne žiteljima jugoistočne Azije pogođenima nepogodama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Učenik_1 26.12.2011.

    Krasni su mi vaši nelicemjerni komentari o licemjerju.

  • feba 26.12.2011.

    Već sam komentirala---licemjerje kakvog se i Bog gnuša.Ma koliko košta to odijelce,kapica,žezlo?Ako se ne varam Isus je hodao okolo skromno obučen pa mu se i moglo vjerovati.

  • NatašaKolačko 25.12.2011.

    koji licemjer!tak je najlakše-brigo moja pređi na drugoga- pa najbolje k nečem koje ne postoji. kog je vraga on konkretno poduzeo?laprdati u vjetar to jedino zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare