To je to što me zanima!

Papa osuđuje: Svi šute dok na Bliskom istoku pate i plaču...

Papa je u Bariju govorio o "tamnim oblacima rata, nasilja i razaranja, primjerima okupacije i varijacijama fundamentalizma, prisilnim migracijama i zanemarivanju"
Vidi originalni članak

Papa Franjo pozvao je na mir na Bliskom istoku na summitu vjerskih poglavara u subotu u Bariju, osudivši "smrtonosnu ravnodušnost" koja širi nasilje i potiče egzodus kršćana.

Sveti Otac je za dan ekumenske molitve i promišljanja zajedno s čelnicima kršćanskih Crkvi odabrao Bari jer se taj talijanski lučki grad opisuje kao "prozor prema Istoku" zato što se u njemu čuvaju relikvije svetog Nikole, kojega slave i katolici i pravoslavci.

KAO NACISTI, ALI U 'RUKAVICAMA' Papa Franjo: Postao je običaj rješavati se bolesnih plodova

Papa je govorio o "tamnim oblacima rata, nasilja i razaranja, primjerima okupacije i varijacijama fundamentalizma, prisilnim migracijama i zanemarivanju".

- Sve se to dogodilo usred suučesničke šutnje mnogih - rekao je.

- Ravnodušnost ubija i mi želimo podići naše glasove kako bismo se usprotivili toj smrtonosnoj ravnodušnosti. Želimo dati glas onima koji nemaju nikoga, onima koji samo mogu brisati svoje suze - istaknuo je Sveti Otac.

PEDOFILSKI SKANDAL Vatikan: Papa Franjo prihvatio je ostavke čileanskih biskupa

- Bliski istok danas plače, pati i šuti dok drugi gaze tu zemlju u potrazi za moći ili bogatstvom - kazao je on okupljenim predstavnicima kršćana.

Na Papin poziv na summit odazvalo se 19 poglavara i predstavnika Crkvi. Na susretu su zastupljene pravoslavne Crkve, istočne pravoslavne Crkve, Asirska pravoslavna Crkva, istočne katoličke Crkve, a sudjeluju i predstavnici luterana kao i Bliskoistočnog vijeća Crkvi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Eva Maras 07.07.2018.

    Neka nam kaže tko je izazvao egzodus, raseljavanje i smrt milijuna ljudi u njihovim državama, Iraku, Siriji, Libiji, Libanonu, Palestini, Avganistanu, Vijetnamu, Laosu, Kambodži. Kako to da tako velika moralna vertikala ne može reči: SAD i njihovi saveznici su krivi za ovo stanje i treba da odgovaraju za ova zlodjela pred sudom ljudskim, a nakon smrti pred božjim.

  • crazy mind 07.07.2018.

    jos bu ispalo da su crkvenjaci bili glavni konkurenti fasistima i komunistima u zlocinima. gledajuci period povjesti u kojem je crkva"operirala"jos buju osvojili prvo mjesto :-)

  • VelikiRoko 07.07.2018.

    zasto ga ti papa ne spasis i sredis stanje? Imas vatikan i milijarde milijarda eura, zlata. S tolikim bogatstvom bi se mogli rijesiti svi sukobi, ratovi, gladovanja. A sta radite? Sjedite i pricate o miru bez pomaka.. A kako je vatikan dosao na vrh svijeta uopce? Sigurno mirom, definitivno ne macem i krvoprolicem...

Komentiraj...
Vidi sve komentare