To je to što me zanima!

Papa po prvi put u Kalabriji: Ne strahuje od prijetnji mafijaša

Papa Franjo će posjetiti obitelj dječaka koji je nedavno ubijen u narko ratu. Također, obići će zatvor, bolnicu i hospicij u Cassanu te služiti misu pred 100.000 vjernika
Vidi originalni članak

Papa Franjo u subotu će po prvi put posjetiti talijansku pokrajinu Kalabriju, poznatu po velikom utjecaju mafije. Tamo će posjetiti obitelj dječaka koji je nedavno ubijen u narko ratu. 

Također, obići će zatvor, bolnicu i hospicij u Cassanu te služiti misu pred 100.000 vjernika. Očekuje se da će progovoriti o organiziranom kriminalu u ovoj najsiromašnijoj talijanskoj regiji, piše Daily Mail.

Kalabrijska mafija 'Ndrangheta ne preza od zastrašivanja svećenika koji im ometaju posao. U studenom prošle godine se pojavila informacija da mafijaški bossovi žele smaknuti Papu zbog njegovog intervjua jednom talijanskom listu. Razljutila su ih Papina nastojanja da prekine povijesne veze koje je 'Ndrangheta održavala s katoličkom crkvom. Tada je rekao da nema kompromisa s mafijom koja iznuđuje i ubija, a isto tvrdi i danas. 

Iz Vatikana poručuju da nema opasnosti tijekom posjete. Odbacili su i neke informacije da je Papa bolestan.

Papa Franjo u zatvoru u Cassanu posjetit će oca ubijenog dječaka, koji zajedno s dječakovom majkom služi kaznu zbog preprodaje droge. Mogao bi posjetiti i muškarca koji je ubio svećenika Lazzara Longobardija. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Mustafa Aga 20.06.2014.

    To nisu pravi Italijani...Oni su Albanci koji zive tamo...Italijani su po prirodi veoma plasljiv narod...Albanci su nesto drugo...

  • mariocalabrese 19.06.2014.

    Koja glupost dedeku prijete mafijasi svi mi znamo da su ti veliki mafijasi i veliki katolici, oni ce biti u prvim redovima ljubice mu ruke kao i nasi mafijasi i mantijasi kad nam dodje dedek u posjetu!

  • 19.06.2014.

    - papa je nasljednik Svetoga Petra,a Sveti Petar je nasljednik isusa Krista,zemaljski život je suzna dolina kojom moramo proći nekome je zemaljski život užitak nekome patnja,ali svi moramo nositi svoj križ,a svakome je plaća nakon zemaljskog života,Isus je Put Istina i Život bio mućen i ubijen on je putokaz i smisao života jer vijećnost koja nas ćeka je stalna dobrima raj,zlima pakao,moliomo za Papu neka ga Bog ćuva

Komentiraj...
Vidi sve komentare