To je to što me zanima!

Papa poziva na dijalog nakon uhićenja biskupa, kritičara predsjednika Daniela Ortege

Nije spomenuo uhićenje biskupa Rolanda Alvareza iz Matagalpe na sjeveru zemlje, no rekao je da prati situaciju u Nikaragvi sa zabrinutošću i boli te je pozvao na molitvu
Vidi originalni članak

Papa Franjo pozvao je u nedjelju na "otvoren i iskren" dijalog čija je svrha riješiti sukob između Crkve i vlade u Nikaragvi nakon uhićenja biskupa, glavnoga kritičara predsjednika Daniela Ortege.

U sklopu svojega tjednog blagoslova, Papa se obratio hodočasnicima i turistima okupljenim na Trgu svetoga Petra te je prvi put komentirao krizu u toj srednjoameričkoj zemlji u kojoj su posljednjih nekoliko mjeseci vlasti pritvorile nekoliko svećenika, dok ih je dio otišao u egzil.

Franjo nije posebno spomenuo uhićenje biskupa Rolanda Alvareza iz Matagalpe na sjeveru zemlje, no rekao je da prati situaciju u Nikaragvi "sa zabrinutošću i boli" te je pozvao na molitvu za tu zemlju.

ODUŠEVIO GA Dječak došetao dok je Papa govorio o dijalogu mladih i starih: 'Maleni je odvažan!'

"Želio bih izraziti želju i uvjerenje da se otvorenim i iskrenim dijalogom mogu utrti temelji za miran suživot pun poštovanja", rekao je Sveti Otac.

Biskup Alvarez odveden je u petak za vrijeme pretresa u Matagalpi te je sada u kućnome pritvoru u glavnom gradu Managui.

Alvarez, veliki kritičar Ortegine vlade i jedna od najutjecajnijih osoba Crkve u Nikaragvi, dva je tjedna bio zatočen u biskupskoj rezidenciji u Matagalpi zajedno s još pet svećenika, jednim sjemeništarcem i snimateljem vjerskog televizijskog kanala.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare