To je to što me zanima!

Papa primio Sudanku osuđenu na smrt zbog udaje za katolika

Meriam Ibrahim je u Sudanu bila osuđena na smrt jer se udala za katolika. Bila je u zatvoru gdje je rodila curicu. Puštena je nakon pritiska međunarodne zajednice
Vidi originalni članak

Papa Franjo primio je u četvrtak u Vatikanu Sudanku Meriam Ibrahim (27), njezinog supruga i njihovu djecu. Meriam je podsjetimo, bila uhićena i osuđena na smrt jer se udala za katolika. 

- Papa je zahvalio Meriam Ibrahim i njezinoj obitelji na hrabrosti i postojanosti vjere.  Meriam Ibrahim je Svetom Ocu zahvalila na potpori i utjesi te molitvi - rekao je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi. Papa je blagoslovio obitelj.

Podsjetimo, vlastiti brat izdao je Meriam i prijetio joj da će je ubiti jer se odrekla islama i udala za katolika. Vlasti su je uhitile i osudila ne smrt vješanjem. U zatvoru su je bičevali, a tamo je i rodila drugo dijete, kćer Mayu. Ona i suprug Daniel Wani koji je američki državljanin imaju i sina. Nakon pritiska međunarodne zajednice oslobođena je. Mariam se smatra da je muslimanka samo zato što se rodila u Sudanu. Udaja za kršćanina je u toj zemlji kazneno djelo. 

Njezina će obitelj nekoliko dana ostali u Italiji, a nakon toga se vraćaju u SAD. Dolazak u Italiju i Vatikan organizirala je talijanska vlada, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 111

  • JosipAndric 27.07.2014.

    muslimani u europi traže sva prava i slobode a u islamskim državama ne smiješ sa ženom šetet po javnim mjestima držeći se za ruke.

  • ToniBrekston 26.07.2014.

    nabijem vjeru na kolac. bilo koju. bajke za djecu i indoktrinirane.

  • Mustafa Aga 25.07.2014.

    Hriscani i Jevreji su nasa braca...Nazalost, Hriscani su toliko promenili svoju veru, da je danas neprepoznatljiva, kada se uporedi sa originalnim ucenjem...Zato je Uzviseni Bog zabranio da se Muslimanke udaju za Hriscane...Posto je suprug taj koji je glava porodice...Pretpostavlja se, da ce zena pod njegovim uticajem, promeniti svoju veru...Onda bi jedna pobozna Muslimanka pocela jesti svinjetinu, piti alkohol, ici polugola, moliti se kipovima i laznim bozanstvima...Itd Itd...Lista zabranjenih stvari koje je Uzviseni Bog naredio nama ljudima da ne cinimo...Jeste podugacka a to je lista koju danas Hriscani upraznjavaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare