To je to što me zanima!

Papa se pridružio UN-u i traži primirje za pravoslavni Uskrs

Na Cvjetnicu, 10. travnja, papa Franjo je kritizirao "sve strašniju okrutnost" koja je na djelu u Ukrajini, a i ranije je pozivao na "Uskrsno primirje kako bi se putem istinskih pregovora došlo do mira"
Vidi originalni članak

Papa Franjo pridružio se pozivu glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Gurerresa za primirje u Ukrajini na Uskrs koji pravoslavni vjernici slave 24 travnja, priopćila je u četvrtak Sveta Stolica.

"Sveta Stolica i Sveti Otac pridružuju se pozivu koji je 19. travnja uputio Antonio Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda, u dogovoru s Njegovom Svetošću Svjatoslavom Ševčukom, poglavarom Grkokatoličke crkve u Ukrajini, za primirje u prigodi proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru, 24. travnja", piše u priopćenju.

'NAUČIMO SLIJEDITI PLANOVE MIRA' Križni put u Rimu: Papa plakao i molio za mir, ruska i ukrajinska obitelj zajedno nosile križ

Na Cvjetnicu, 10. travnja, papa Franjo je kritizirao "sve strašniju okrutnost" koja je na djelu u Ukrajini, a i ranije je pozivao na "Uskrsno primirje kako bi se putem istinskih pregovora došlo do mira".

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Antonio Guterres je u utorak zatražio od obiju strana da prekinu borbe radi "četverodnevnog humanitarnog prekida vatre", od četvrtka do nedjelje, u prigodi proslave pravoslavnog Uskrsa "kako bi se omogućilo otvaranje niza humanitarnih koridora".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pipex 21.04.2022.

    Putko hoće do 9, V , da spoji Donbas sa Krimom i da završi rat ,kao daj što daš kada nije se moglo do Pariza kao Adolf uzoriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare