To je to što me zanima!

Papa skoro pao s balkona uoči svog uskrsnog govora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Papa je u poruci Rimu i svijetu pozvao na mir u Africi i na Bliskom istoku, a žrtvama potresa rekao je da ne strahuju od budućnosti i ne gube nadu
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je u uskrsnoj poruci Urbi et Orbi na vatikanskome Trgu sv. Petra pozvao na mir na Bliskome istoku i u Africi. Poslao je i pozdrave preživjelima nakon razorna potresa što je nedavno pogodio središnju Italiju i poručio svima koji strahuju od budućnosti da ne gube nadu, ma što bilo.
- U vrijeme svjetske nestašice hrane, financijskih problema, starih i novih oblika siromaštva... Presudno je ponovno otkriti temelj za nadu - rekao je Benedikt.
Agencije su prenijele kako se Papa spotaknuo dok se pripremao održati uskrsni govor iz središnje lože bazilike Sv. Petra. Pomoćnici su mu pohitali u pomoć, ali Papa je i sam nastavio. Neposredno prije toga, na trgu je završio uskrsnu misu.
Benedikt XVI. govorio je o tome što Isusovo uskrsnuće znači.
- Iako je Krist uskrsnućem uništio korijen zla, on i dalje želi pomoć muškaraca i žena uvijek i svuda, koji će mu pomoći da učvrsti svoju pobjedu njegovim oružjem - rekao je i dodao da su to oružje "pravda, istina, milosrđe, oprost i ljubav". U uskrsnoj poruci Gradu Rimu i cijelomu svijetu (Urbi et Orbi) Papa je još rekao kako će poruku pomirbe ponijeti i na putovanje u Svetu zemlju koju će, prvi put kao Papa, posjetiti od 8. do 15. svibnja.
Nakon uskrsne poruke udijelio je apostolski blagoslov svima i čestitao Uskrs na 63 jezika, među kojima i na hrvatskome.

BOZANIĆ: TREBA ODVAŽNO ŽIVJETI PRIPADNOST KRISTU
Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić u zagrebačkoj katedrali je na svečanoj misi istaknuo da čovjek nije sam jer je Krist uskrsnuo i uvijek je s njim te da je potrebno odvažno živjeti pripadnost Kristu i to dan za danom. Pozvao je vjernike da se prisjete i suosjećaju u molitvama s teško pogođenima potresom u Italiji.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • drug Kardelj 13.04.2009.

    hehe.. istina boli, lalalaa.....hehe

  • vubyy 13.04.2009.

    Da nije vecer prije papa zalutao na uskrsni partyy

  • nenek666 13.04.2009.

    U svojim godinama morao bi smanjiti cugu,ne radi puka negoradi sebe,pa ipak je on naš papa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare