To je to što me zanima!

Papa u Napulju: Posjetio četvrt u koju se čak i policija boji ući

Papa Franjo se u Napulju na misi neizravno obratio i članovima mjesne mafije Camorre, osudio je trgovinu drogom i pozvao ih na 'preobraćenje na ljubav i pravdu'
Vidi originalni članak

Papa Franjo posjetio je u subotu Napulj. Pred gotovo stotinu tisuća vjernika na središnjem gradskom Trgu Plebiscito, uz velike mjere sigurnosti, Papa je osudio veliku nezaposlenost, iskorištavanje radnika, korupciju i neprihvaćanje imigranata. Čak se neizravno obratio i članovima mjesne mafije Camorre, osudio je trgovinu drogom i pozvao ih na 'preobraćenje na ljubav i pravdu', javlja Reuters.

- Uvijek se može vratiti poštenom životu. To traže uplakane majke u napuljskim crkvama - rekao je na misi. 

Pozvao je građane Napulja da žive novo proljeće za bolju budućnost, te da se ne skrivaju u prošlosti.

'Kao što zaudara uginula životinja, zaudara i korupcija'

Papa je prije mise posjetio i zloglasnu mafijašku četvrt Scampiu. Inače, riječ je o četvrti u koju se ponekad boji ući i policija. Stanovnicima Scampije rekao je: 'Kao što zaudara uginula životinja, zaudaraju korupcija, korumpirano društvo i korumpirani kršćanin. Pobrinite se da zlo nema posljednju riječ. Posljednju riječ mora imati nada. Oni koji dobrovoljno biraju put zla kradu djelić nade. Kradu je sebi i svima ostalima, društvu, mnogim poštenim i vrijednim ljudima, dobrom imenu grada i gospodarstvu - rekao je Papa.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • LebronPetrovic 22.03.2015.

    Tamo je nabolja pizza na cijelom svijetu.Ona iz Karijole bi trebala doći manje od 10 kn u odnosu na prave majstore oriđiđi iz Napulja.

  • - DAVOR - 22.03.2015.

    obično mafija naplačuje reket a ovdje je jedino za zaključit da mafija državi odn državnicima daje reket da ih puste da okreču puste milijarde na oružju,prostituciji,prodavanju organa i sl jer da nije tako 2000 elitnih komandosa u roku 24 sata zbrisala bi ih sa lica zemlje .. kao i npr 50.000 svjetskih elitnih komandosa iz amerike,rusije,francuske ISILI-ovce bi pojeli za doručak u 3 dana al imaju oni koristi od njih pa i mafija od prodaje oružja jednoj i drugoj strani

  • Mercedes s klasa 22.03.2015.

    Ne može te nitko slomit od onih koji su na Zemlji sve dok te štiti Onaj koji je iznad Nebesa !

Komentiraj...
Vidi sve komentare