To je to što me zanima!

Papa je za gospićkog biskupa imenovao o. Zdenka Križića

Križić je rođen 1953. u Johovcu, u župi Foča kod Doboja u BiH. Studirao je filozofiju u Firenci te teologiju na Papinskom teološkom fakultetu „Teresianum“ u Rimu
Vidi originalni članak

Papa Franjo je imenovao novog gospićkog biskupa, a radi se o karmelićaninu o. Zdenku Križiću, piše Večernji list.

On će zamijeniti dosadašnjeg biskupa Milu Bogovića. Križić je rođen 1953. u Johovcu, u župi Foča kod Doboja u BiH. Studirao je filozofiju u Firenci te teologiju na Papinskom teološkom fakultetu "Teresianum" u Rimu.

Prve redovničke zavjete je dao 27. srpnja 1970. u Somboru, a doživotne zavjete 16. srpnja 1976. u Zagrebu. Ređen je za svećenika 26 lipnja 1977. u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • KOKKYCH 04.04.2016.

    znači mujo iz doboja

  • leptir53 04.04.2016.

    Bogović je bio do mila boga negledljiv, ne slušljiv.. jednom rječju dosadan... hvala bogu da je otišao... nekad smo imali senjsko-modrušku biskupiju i biskup je živio u senju.. pa onda riječko senjska biskupija ,, biskup je stolovao u Rijeci.. ali svaka polnoćka je bio u senju gdje ga je čekao biskupski štap , kapa i obuća.. sve je to bilo dok nije došao kradljivac Mile Bogović i odnesao biskupski štap,i odjeću u Gospić.. Senj mu to nikad oprostiti neće!!!!!!!!!!!!!!!

  • zof 04.04.2016.

    Želim mu svako dobro. Kao i papi Franji. Siguran sam da se ovaj biskup neće baviti politikom kao prošli. I da će se baviti vjerom umjesto navijanjem za HDZ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare