To je to što me zanima!

Papa zbog korone molitvu vodi iz knjižnice: Tu je kao u kavezu

Sveti Otac se na početku našalio rekavši da je "pomalo čudan" Angelus s Papom koji je "u svojoj knjižnici kao u kavezu". No vidim vas, blizak sam vam! - dodao je papa Franjo
Vidi originalni članak

Papa Franjo koji je nedjeljnu molitvu Angelusa prvi put predvodio putem video prijenosa iz svoje privatne knjižnice, izrazio je "bliskost" s bolesnicima od koronavirusa i osobljem koje ih njeguje.

Sveti Otac se na početku našalio rekavši da je "pomalo čudan" Angelus s Papom koji je "u svojoj knjižnici kao u kavezu".

- No vidim vas, blizak sam vam! - dodao je, nakon čega je na samom kraju pozdravio okupljene na Trgu svetog Petra s prozora Apostolske palače. Vjernici koji su ga pratili na video zaslonima bili su raštrkani na trgu.

Papa je nakon molitve Anđeoskog pozdrava posebno spomenuo žrtve koronavirusa u svijetu.

- U molitvi sam blizu svima koji trpe zbog sadašnje epidemije koronavirusa i svima koji o njima skrbe - istaknuo je Papa koji je i sam prehlađen već desetak dana.

Bio je to prvi put nakon audijencije u srijedu 26. veljače da je izašao iz svoje rezidencije u Domu svete Marte, nedaleko od Bazilike svetog Petra.

- Pridružujem se braći biskupima u pozivu vjernicima da ovo teško razdoblje žive snagom vjere, čvrstom nadom i žarkom ljubavi. Neka nam ovo vrijeme korizme pomogne da ovom času kušnje dademo evađeoski smisao - rekao je.

To je prvi put da je papa Franjo nedjeljnju molitvu molio putem video prijenosa a ne sa svog prozora, zbog vladine mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Papa je usto pozvao vjernike da zajedno s njim mole za "sirijski narod a napose za stanovnike na sjeverozapadu zemlje koji moraju bježati".

- Opetujem svoju veliku zabrinutost za neljudske uvjete u kojima su ti bespomoćni ljudi među kojima je puno djece čiji je život u opasnosti. Ne smijemo skretati pogled s te humanitarne krize - upozorio je Papa ozbiljnim tonom, pozdravljajući udruge za pomoć Sirijcima.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • diego ladonde 08.03.2020.

    Čudno. Ja sam mislio da jedva čeka da ode kod Šefa.

  • 08.03.2020.

    Nek se sveukupna katolibanija primi knjige i nek se mani klanjanju laznim bogovima.5000 tisuca godina se moljakate vasem Vanzemaljskom bogu da vas spasi i nikako da odrastete.

  • prajdali100 08.03.2020.

    Čudo jedno,ne vidi nas,ne čuje nas a blizak nam ! Zašto se pastir krije od svog stada?

Komentiraj...
Vidi sve komentare