Obavijesti

News

Komentari 44

Papa zbog korone molitvu vodi iz knjižnice: Tu je kao u kavezu

Papa zbog korone molitvu vodi iz knjižnice: Tu je kao u kavezu
1

Sveti Otac se na početku našalio rekavši da je "pomalo čudan" Angelus s Papom koji je "u svojoj knjižnici kao u kavezu". No vidim vas, blizak sam vam! - dodao je papa Franjo

VIDEO

Papa Franjo koji je nedjeljnu molitvu Angelusa prvi put predvodio putem video prijenosa iz svoje privatne knjižnice, izrazio je "bliskost" s bolesnicima od koronavirusa i osobljem koje ih njeguje.

Sveti Otac se na početku našalio rekavši da je "pomalo čudan" Angelus s Papom koji je "u svojoj knjižnici kao u kavezu".

- No vidim vas, blizak sam vam! - dodao je, nakon čega je na samom kraju pozdravio okupljene na Trgu svetog Petra s prozora Apostolske palače. Vjernici koji su ga pratili na video zaslonima bili su raštrkani na trgu.

Papa je nakon molitve Anđeoskog pozdrava posebno spomenuo žrtve koronavirusa u svijetu.

- U molitvi sam blizu svima koji trpe zbog sadašnje epidemije koronavirusa i svima koji o njima skrbe - istaknuo je Papa koji je i sam prehlađen već desetak dana.

Bio je to prvi put nakon audijencije u srijedu 26. veljače da je izašao iz svoje rezidencije u Domu svete Marte, nedaleko od Bazilike svetog Petra.

- Pridružujem se braći biskupima u pozivu vjernicima da ovo teško razdoblje žive snagom vjere, čvrstom nadom i žarkom ljubavi. Neka nam ovo vrijeme korizme pomogne da ovom času kušnje dademo evađeoski smisao - rekao je.

To je prvi put da je papa Franjo nedjeljnju molitvu molio putem video prijenosa a ne sa svog prozora, zbog vladine mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Papa je usto pozvao vjernike da zajedno s njim mole za "sirijski narod a napose za stanovnike na sjeverozapadu zemlje koji moraju bježati".

- Opetujem svoju veliku zabrinutost za neljudske uvjete u kojima su ti bespomoćni ljudi među kojima je puno djece čiji je život u opasnosti. Ne smijemo skretati pogled s te humanitarne krize - upozorio je Papa ozbiljnim tonom, pozdravljajući udruge za pomoć Sirijcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...