To je to što me zanima!

Par traži pomoć: Pirati ih drže na nišanu u Somaliji

Britanski mediji objavili su video na kojem bračni par Chandler moli britansku vladu da somalskim piratima pošalju novac jer će ih ubiti za 7 dana
Vidi originalni članak

Somalski pirati tri mjeseca u zarobljeništvu drže britanski par Rachel i Paula Chandlera. Mediji su objavili video u kojem supružnici mole za pomoć. Rachel (55) i Paul (59) na videu su okruženi somalskim piratima koji im drže puške uperene u glave. Očajna Rachel moli britansku vladu da njihovu molbu shvate ozbiljno jer će ih pirati ubiti za sedam dana.
- Oni su vrlo ljuti jer ih nije nitko kontaktirao zbog isplate otkupnine. Neće oklijevati ako ne dobiju novac. Ubit će nas - govori Rachel. Njezin suprug kaže kako su im otmičari dali hranu i vodu te da nisu ozlijeđeni.
- Psihički smo u jako lošem stanju. Otmičari su nam zaprijetili kako će po nas doći teroristi, koji nas traže. Molimo vas za pomoć jer smo inače osuđeni na smrt - zavapio je Paul.
Somalski pirati oteli su Chandlerove dok su jedrili kraj Sejšela. U početku su otmičari tražili otkupninu od 4 milijuna funti (oko 40 milijuna kuna), a supružnicima su zaprijetili da će ih spaliti ako ne dobiju novac. U posljednjem zahtjevu tražili su 7 milijuna dolara (oko 35 milijuna kuna). Vlasti još nisu rekle hoće li poslati otkupninu. Iz ministarstva samo su kratko poručili kako prate cijeli slučaj te da će se potruditi i riješiti talačku krizu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • gaddy 22.01.2010.

    "Supružnici kažu da će ih pirati ubiti ako ne dobe novac" DOBE? Daj se naučite pisat već jednom...-_-'

  • mauro willa 22.01.2010.

    RADI PA ZARADI NA LIJEPE OČI PARE NEŠ VIDIT!!!

  • 25sat 22.01.2010.

    Ovim debilnim Somalcima treba napraviti Hirošimu i Nagasaki

Komentiraj...
Vidi sve komentare