To je to što me zanima!

Parada sa staklenim lijesom: Ubili Saddamovog suradnika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ljudi su se gurali oko lijesa Izzata Ibrahima al-Dourija, bivšeg suradnika Saddama Husseina. Kasnije se pridružio grupi koja je navodno bila frakcija u usponu ISIL-a
Vidi originalni članak

Tijelo Izzata Ibrahima al-Dourija (72) , "desne ruke" svrgnutog iračkog predsjednika Saddama Husseina dovezeno je u ponedjeljak u Bagdad gdje ga je preuzelo ministarstvo zdravstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ibrahim al-Douri poginuo je u petak u borbama  protiv vladinih snaga u iračkoj provinciji Salahuddin. Stakleni lijes u kojem se jasno vidi tijelo i oko kojeg se gurala gomila prebacili su iz kombija u vladino vozilo. Sve je prenosila iračka državna televizija.

Al-Douri bio je jedan od najodanijih suradnika Saddama Husseina i pomogao mu je da dođe na vlast u državnom udaru 1968. Kasnije kada je Hussein smaknut, Al-Douri bio je vođa pobunjeničke grupe Odred Naqshbandi koja je navodno bila bitna frakcija u usponu tzv. Islamske države. Amerikanci su tragali za suradnicima Husseina, a Izzat Ibrahim al-Douri bio je najviši rangirani među njima.

Prošli petak su ga ubili pripadnici šijitske policije u borbama kod Tikrita , piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • adeodatus 21.04.2015.

    Posto je bila karta?

  • necu rec 21.04.2015.

    dobro sta je ovdje uznemirujuc sadrzaj ??

  • šimešime 21.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare