To je to što me zanima!

Dragan Paravinja u završnim riječima na sudu: Nisam kriv!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prošlo je gotovo 500 dana od kada je maturantica Antonia ušla u kamion s plavom ceradom. Njezino tijelo nikad nije pronađeno. Sudska presuda se očekuje u petak
Vidi originalni članak

Dragan Paravinja danas je iznio svoje završne riječi u sudnici Županijskog suda u Šibeniku gdje mu se sudi za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonie Bilić.  Kako je javnost tijekom cijelog suđenja bila isključena zbog činjenice da je Antonia Bilić maloljetna, od odvjetnika obitelji Bilić doznajemo kako je Paravinjino obraćanje trajalo vrlo kratko i u kojem je još jednom ponovio da nije kriv, te je opisao splet okolnosti koje su dovele do njegova uhićenja. 

Istovremeno, Paravinjina odvjetnica nije htjela ništa reći. Tek je  još jedanput prenijela žaljenje svoga klijenta zato što sud nije pustio novinare u sudnicu. Na završnim riječima Paravinje bila je samo Antonijina sestra, koja ništa nije htjela reći. 

Sudska presuda Draganu Paravinji donijet će se u petak u 9.30 sati i bit će otvorena za javnost.

Podsjetimo, prošlo je gotovo 500 dana od kada je maturantica Antonia ušla u kabinu kamiona s plavom ceradom. Suđenje je trajalo 232 dana.

U postupku je ispitano više od 40 svjedoka, no nitko od njih nije želio govoriti za medije. Suđenje je, po želi obitelji Bilić, bilo zatvoreno za javnost, iako je Paravinja inzistirao da novinari na suđenju budu prisutni. Predstavljao se žrtvom montiranog procesa. 

Iako tijelo mlade djevojke nikada nije pronađeno tužitelji za Paravinju traže maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Od dokaza je pronađena Antonijina krv u njegovom kamionu, koja je bila kemijski očišćena pa je pronađena samo mala količina. Također, u kamionu je nedostajao alat i zavjesa koja je bila pregrada između vozačkog djela i kreveta. Zbog toga su istražitelji sumnjali da je Paravinja Antoniju bacio u jezeru, prije da ju je zakopao.

Idi na 24sata

Komentari 239

  • HR revolucija 19.10.2012.

    Sve mi je ovo malo bedasto i sumnjivo. Nisam za njega ali ima jako puno praznina. Čovjeka osudili bez dokaza,A zamislite naše cjenjene političare i menađere (gdje ima puno dokaza da su krivi)nisu osudili. jadno naše pravosuđe.

  • pernica 19.10.2012.

    pa naravno da će zadnja njegova biti: nisam kriv! a ne priznat će zločin, kako da ne? to ga je savjetovala njegova braniteljica, jer zna da nema šta izgubiti, tijelo neće da kaže gdje je bacio, zakopao, i nada se da će time šta tvrdi da nije kriv dobiti manju zatvorsku kaznu, a da kaže: da, kriv sam, e onda tek mora sve ostalo priznati i ne gine mu najduža kazna!!!!!! napokon je ova sutkinja normalna i iskrena, nije korumpirana, tako da je pravednu presudu donijela- 40 godina mu je i malo kako se bahato ponašao!!!!! dobro je rekao jedan sudac: nevine se osobe bore kao vukovi da dokažu svoju nevinost, a ovaj se samo smijucka, bahato odgovara sucima, mjenja iskaze, laže i provocira!!!!!!! kriv je!!!!!

  • brzizestok 19.10.2012.

    kako god bilo, DRAGANEEEE guzat će te još ovog vikenda u čuzi :). GUZATIIIIII :) !

Komentiraj...
Vidi sve komentare