To je to što me zanima!

Paravinja u šibenskom zatvoru već dva tjedna štrajka glađu

Dragana Paravinju svaki dan važu, a ako izgubi 10 posto težine mogli bi ga odvesti u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, međutim on odbija da ga se prebacuje tamo
Vidi originalni članak

Dragan Paravinja u svojoj ćeliji šibenskog zatvora već dva tjedna štrajka glađu! Informaciju je potvrdila njegova odvjetnica Ankica Giljanović.

- O tome sam predsjednicu vijeća Županijskog suda u Šibeniku dopisom obavijestila još 14. studenog, a vjerojatno su iz šibenskog zatvora o tome obaviješteni Uprava za zatvorski sustav, Ministarstvo pravosuđa i Županijski sud - rekla je Giljanović.

O razlozima štrajka glađu odvjetnica nije željela govoriti za novine, ali je komentirala da je očito tijekom čitavog postupka našao dovoljno razloga da se odluči na taj potez. O tome je on sam obavijestio nadležne institucije. Osoblje zatvora svaki dan ga važe, s namjerom da ga u slučaju gubitka deset posto tjelesne težine smjesti u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu, ali je Paravinja izričito zatražio da ga tamo ne šalju. 

Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada je Dragana Paravinju (44) proglasilo krivim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić, te za pokušaj silovanja 26-godišnje M. D.  iz Omiša. Nepravomoćno mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Antonia Bilić nestala je 7. lipnja prošle godine, a Paravinja se u Šibenskom zatvoru nalazi još od 23. srpnja, izuzevši razdoblje od 21. prosinca 2011. do 16 veljače 2012. godine, kada je bio u Sarajevu gdje je morao doći na donošenje drugostupanjske presude za silovanje koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine. Do sada nije bilo incidenata vezanih uz njegov boravak u zatvoru, osim što se sam izolirao odbijajući izlaziti iz ćelije u šetnju zatvorskim krugom.

- Možete zamisliti što je to kad se zajedno s još sedam zatvorenika nalazi u ćeliji od nekoliko kvadrata - rekla je odvjetnica Giljanović, koja nije željela govoriti ni o primjedbama svog branjenika na boravak u šibenskom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • IvankaPutar_1 02.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • malena007 30.11.2012.

    Nema njemu gore kazne od one koja ga čeka kad dođe gore,sigurna sam da nema

  • tanjaos27 29.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare