To je to što me zanima!

Pariz: Članovi balkanske bande orobili draguljarnicu

Francuska policija uhitila je dvojicu pljačkaša koji su prošli tjedan opljačkali draguljarnicu u Parizu. Pripadnici su balkanske bande "Pink Panther"...
Vidi originalni članak

Prošli tjedan pljačkaši su upali u draguljarnicu u Parizu i orobili ju. Vrijednost ukradenog nakita je 300.000 eura. U ponedjeljak su uhićena dvojica pljačkaša "ex-jugoslavenskog" podrijetla. Uhićenici su pripadnici famozne balkanske pljačkaše skupine "Pink Panther". Banda od više od 200 ljudi pljačka diljem svijeta, a posebnu pozornost privlače spektakularnim bjegovima, ali i upadima u draguljarnice, banke i sl. Drugi čovjek bande, srpski državljanin Miško Janković, također je osumnjičen da je sudjelovao u pljački prošli tjedan. On i drugi pljačkaš ušli su naoružani u parišku draguljarnicu i naredili zaposlenima da im predaju skupocjeni nakit i satove. Onda su se mirno išetali. Policija je pri uhićenju pronašla i pištolj, korišten u pljački, te sav ukradeni plijen.
"Pink Panther" je u deset godina izvela više od 90 pljački. Vjeruje se kako su oni izveli i tzv. pljačku stoljeća u Belgiji. U gradu Anversu su 2003. iz draguljarnice krali nakit vrijedan 100 milijuna eura. Uhićeni Janković smatra se desnom rukom šefa bande Predraga Vujoševića, koji je prošle godine u Njemačkoj osuđen na tri i pol godine robije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cetinjanin 16.03.2009.

    nije istina da je srpski drzavljanin , niti da je clan bande pink panter !!!!!! molim za ispravku :)

  • tužni šokac 03.03.2009.

    dakako momentalno naj jači klan u eu ako ne i šire

  • mil 03.03.2009.

    tko će drugo nego balkanci!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare