To je to što me zanima!

Pariz: Policajci su po ulici vukli trudne žene i djecu

U kompleks zgrada policajci su došli privesti imigrante prosvjednike. Žene, među kojima su bile i trudnice, primili su za ruke te ih počeli vući
Vidi originalni članak

U centru pažnje francuske javnosti ovih je dana amaterska snimka policijske brutalnosti. Na videu objavljenom na internetu vidi se pariška policija koja po tlu vuče žene, među kojima ima i trudnica, i djecu. Policija je na taj način htjela rastjerati afričke imigrante iz kompleksa zgrada u Parizu gdje su mirno prosvjedovali zbog ponašanja prema imigrantima. Velik broj policajaca na ulici za ruke hvata žene koje vrište u agoniji dok ih oni vuku cestom. Mnoge od njih imaju djecu zamotanu oko sebe, a nasilja i lošeg tretmana nisu bili pošteđena ni djeca, koja su plakala za majkama. Privedeni imigranti navodno su s Obale Bjelokosti, a u Francuskoj su više od 10 godina. Video policijske brutalnosti snimljen je krajem srpnja ove godine. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji trpi kritike zbog svojih akcija protiv ilegalnih imigranata, još uvijek nije komentirao ovu snimku.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • axlica 03.08.2010.

    naseru se u tuđu zemlju, i još idu prosvjedovat za veća prava. i šta bi policija trebala?? potapšat ih po glavi i reć dobar posao?? zajebi ti to, odi doma i tam si svoj na svom pa se žali na koji god k* oćeš

  • Martina_1_1 03.08.2010.

    Ne odobravam ovakav način ! Ali, kako bi se vi ponašali da nama za jedno desetak godina kinezi počnu raditi takva sranja ? Pogledajte oko sebe koliko ih već sada ima a kamoli za deset godina ! Zamislite u Zagrebu kineske četvrti u koje nesmiješ ni prismrditi. I vi bi voljeli red u svom gradu. Zar ne ?

  • piria 03.08.2010.

    Francuska jel to ono kažu demokratska zemlja! Francuska jel to ona zemlja koja tako aktivno vodi politiku izjednačavanja sudionika žrtve i agresora u Domovinskom ratu! Ma, zemlja pravog poretka i ustavnih sloboda, a nadasve poštiva emigrante i manjine, nema šta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare