To je to što me zanima!

Parlamentarni izbori: Uvjet je dobra epidemiološka situacija

Mnogima realnije zvuči varijanta da oni budu krajem kolovoza ili početkom rujna, o čemu se u HDZ-u dosta razgovaralo, posljednje informacije iz govore da bi raspuštanje Sabora moglo biti oko 15. svibnja
Vidi originalni članak

Vladajući, čini se, ipak nisu odustali od opcije da se parlamentarni izbori održe što prije, odnosno negdje do polovice srpnja, piše u petak Jutarnji list, navodeći da premijer i HDZ još razmatraju opciju da se izbori održe prije 15. srpnja.

Iako mnogima realnije zvuči varijanta da oni budu krajem kolovoza ili početkom rujna, o čemu se u HDZ-u dosta razgovaralo, posljednje informacije iz stranke govore da bi do raspuštanja Sabora moglo doći već oko 15. svibnja, navodi dnevnik.

BORBA S VIRUSOM Istraživanje: Hrvati su spremni za relaksaciju 'korona mjera'

Službenih potvrda za to još nema, no upućeni iz HDZ-a kažu da su sve opcije na stolu.

- Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. To je glavni preduvjet. Činjenica jest da HDZ-u odgovara da izbori budu što prije, ali jako je nezahvalno bilo što prognozirati u ovoj situaciji. Što ako za petnaestak dana dođe do eskalacije krize s virusom ili da zaredaju potresi -govori jedan od sugovornika iz stranke.

Dodaje, međutim, da ne isključuje mogućnost izbora krajem lipnja ili početkom srpnja, ako se uskoro smiri i sanira situacija s epidemijom korona virusa.

SASTANAK SA SINDIKATIMA Ćorić: 'U borbi s krizom Vlada je odabrala ambiciozan put...'

A sličan stav, da se u tom slučaju s izborima ne bi čekalo do jeseni, mogao se čuti i na posljednjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, donosi Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 24.04.2020.

    Želimo li se pomaknuti i napraviti mali iskorak prema naprijed, na izborima će ljudi morati aktivirati ipak malo više sivih moždanih stanica.

  • aquamanmyfrend 24.04.2020.

    Ha-ha-ha nažalost probleme ostavljaju sdpu ili nekoj koaliciji da stanje poprave i onda opet šatoraši

  • sve mi je jasno 24.04.2020.

    SVE NIŽE NAPISANO VRIJEDI I ZA HRVATSKU!!! Norveški epidemiolog Eiliv Lund kaže: da smo postupili kao Šveđani, imali bismo više zaraženih, ali i veći imunitet. Stvorili smo si problem za budućnost. Jedan od najistaknutijih norveških epidemiologa doveo je u pitanje odluku Norveške da napravi što i većina europskih zemalja - praktički ode u karantenu, tvrdeći da su trebali usvojiti strategiju bližu Švedskoj. "Postoji slabost u našoj strategiji", rekao je za norveški VG Eiliv Lund, profesor emeritus na Sveučilištu u Tromsu. 'Brojke su nam niske jer smo se zaključali. Da smo učinili ono što su učinili Šveđani, imali bismo višu stopu zaraze, a samim tim i veći imunitet', kazao je Lund. Norveški institut za javno zdravstvo u utorak je priopćilo da je njihovo istraživanje pokazalo da je samo jedan posto Norvežana zaraženo koronavirusom, podvlačeći impresivan uspjeh mjera zemlje u smanjenju stope zaraze. No Lund, poznat po istraživanju raka kod žena, tvrdi da je to problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare