To je to što me zanima!

Pas izgrizao susjedu: Vlasnici sada prijeti tri godine zatvora

Američki staford terijet je lani u listopadu u Leštakovcu napao ženu (61) u njezinu voćnjaku. Srećom, muž ju je uspio obraniti. Protiv žene (35), koja ga nije držala na uzici, podigli su optužnicu
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (35) zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Prijeti joj do tri godine zatvora.

Tužiteljstvo je tereti da je 19. listopada 2018. godine u mjestu Leštakovec u Općini Jalžabet izašla iz kuće s odraslim psom pasmine američki staford terijer na neograđeno dvorište i pustila ga bez nadzora i povoca. Pas je nakon toga otrčao u susjedni voćnjak i napao ženu (61) te joj nanio više otvorenih rana po rukama i tijelu. Da uz nju nije bio suprug, koji ju je uspio obraniti, tko zna kako bi sve završilo.

Nakon napada izgrizena žena je  za Varaždinske  vijesti  rekla kako joj je pas nanio višestruke ugrize po rukama, tijelu, prsima zbog čega je bila zbrinuta u Općoj bolnici Varaždin te je nakon višesatne obrade puštena kući, ali se trebala javljati u bolnicu na previjanje.
Prema njezinim navodima vlasnika psa koji ju je napao pola godine prije incidenta upozoravalo se na to da su mu psi opasni jer bježe po okolici, hodaju po vinogradima, uništavaju imovinu te predstavljaju opasnost po život ljudi. 
 

Idi na 24sata

Komentari 261

  • irena6 22.09.2020.

    Am.Stafgord terijer Ares dozivio je 16 godina i nikada nikog nije ugrizao i htio nam se u krevet pod noge uvijek zavuci-ALI!Moj muz je bio educiran za tu pasminu i ne moze odn.kod nas moze svaka budala koja pojma nema o ovakvim psima o odgoju i dresuri da ih kupi...Katadtrofa

  • nadko 06.03.2019.

    Pas je velika obaveza i odgovornost. Ljudi koji drže te pse su većinom problematičnog mentalnog sklopa..a nadam se da su tog psa uspavali s obzirom na događaj..pas bez povodca je opasnost za druge pse, za druge životinje kao što je mačka ponajprije, a najgore i za djecu koja se često pasa boje i dobivaju stresove kod susreta sa njima..takav pas je opasnost za čovjeka uvijek jer on je ipak pas koji ima svoj mentalni sklop koji nije uvijek onakav kakvim ga vlasnik prikazuje..

  • 05.03.2019.

    Neki dan je čovjek s Paga pobqcao wvoju djecu s balkona.mislim da vise ne bi trebali ic na Pag.sve u zatvor.obozavam gemeraliziranje i " poznavaoce" pasa i pasmina te miroljubive ljude koji bi hodali s pistoljima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare