To je to što me zanima!

Pas, pet vojnikinja i 91 vojnik otišli su u misiju u Afganistan

Prvi put od sudjelovanja hrvatske vojske u misiji Resolute Support vojnici će biti opremljeni hrvatskom puškom VHS-2. Putuje i 18 vojnika Crne Gore, 6 vojnika Makedonije, 2 vojnika Albanije te 2 vojnika BiH
Vidi originalni članak

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu jučer je ispraćen 7. hrvatski kontingent u misiju Resolute Support u Afganistanu. U misiju je otišlo i pet vojnikinja.

Prvi put od sudjelovanja hrvatske vojske u misiji Resolute Support vojnici će biti opremljeni hrvatskom puškom VHS-2. U misiju je otišlo 96 vojnika, od kojih je pet žena. Također u sklopu kontingenta putuje i 18 vojnika Crne Gore, šest vojnika Makedonije, dva vojnika Albanije te dva vojnika BiH.

Među ženama koje odlaze u misiju u Afganistanu je pozornica Ana Barinić, koja dolazi iz 2. mehanizirane bojne Gromovi, kojoj je ova prva misija.

- Pripreme za misiju su bile naporne. Motivi za odlazak su što želim oružane snage prikazati u što boljem svjetlu te želimo pokazati spremnost naših vojnika - kazala je.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • nikluk20 05.09.2017.

    zašto javnosti ne govorite da je stanje u afganistanu sve gore?....https://southfront.org/afghanistan-war-report-september-2-2017-new-us-strategy-leads-to-further-escalation-of-conflict/

  • 1234567890 05.09.2017.

    Naši dečki kao toalet papir političarima. Ma kad bolje razmislim, svi mi u ovom promašaju od države dođemo ko toalet papir se_onjama.

  • gljivurina 05.09.2017.

    ajmo sluge... marš na polje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare