To je to što me zanima!

Pas upao u jamu, tri dana je cvilio, izvukli ga vatrogasci

Lovački pas imao je u srijedu puno sreće kad ga je u jami, dok je šetao šumom kraj mjesta Bibići nedaleko Svetvinčenata u Istri, otkrio slučajni prolaznik. Čuo ga je kako zavija i laje
Vidi originalni članak

Lovača udruga Jarebica Svetvinčenat iz Istre ogradila je sve poznate jame u svom lovištu kako u njih ne bi upadale životinje, no jedan lovački jednostavno nije imao sreće. Dok je najvjerojatnije u nedjelju sa svojim vlasnikom bio u lovu, uspio je upasti u rupu kraj ograde i ostao je u prirodnoj klopci.

Ipak, nakon tri dana samoće, lajanja i zavijanja u srijedu oko 10 sati otkrio ga je slučajni prolaznik dok je šetao šumom kraj mjesta Bibići nedaleko Svetvinčenata. Čuo ga je kako cvili pa je u pomoć pozvao vatrogasce. Na intervenciju su izašla četiri člana Javne vatrogasne postrojbe iz Pule s alpinističkom opremom.

- Zapeo je na nekih šest-sedam metara dubine. Nije bio baš prijateljski raspoložen jer je bio gladan. Pretpostavljamo da je ondje upao tijekom nedjeljnog lova - rekli su nam vatrogasci JVP Pula. Prije izvlačenja morali su ga prvo udobrovoljiti hranom. Potom su ga ulovili mrežom.

- Nažalost drukčije nije išlo, jer nije bio za suradnju, a morali smo ga spasiti - kažu vatrogasci. Kad su ga izvukli na sigurno, preuzeo ga je član lovačkog društva koji mu je stavio ogrlicu. Ne znaju kako se zove, no nadaju se da će se vlasnik nakon objave javiti lovačkoj udruzi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Omerta 1 24.02.2021.

    Glavno da je pesonja na sigurnom i dobro!

  • jabuka5 24.02.2021.

    bravo dečki spasioci , , svaka čast

  • jabuka5 24.02.2021.

    vlasnik kukavica , jel moguče da ga je tako ostavio ......neka se nađe ko je ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare