To je to što me zanima!

Patronažna sestra: 'Majka mi je priznala da je bacila bebu'

U obilasku rodilja, medicinska sestra doživjela je šok kada je shvatila da jedne bebe - nema. Obitelj rodilje objasnila je situaciju, a ona je odmah sve prijavila nadležnima
Vidi originalni članak

Patronažna sestra otkrila je policiji identitet majke (39) koja je bacila tek rođenu bebu u kontejner u centru Sarajeva u novogodišnjoj noći. 

Obilazeći roditelje na svom području, patronažna sestra se uputila na adresu gdje živi 39-godišnjakinja, javlja Avaz. Kada je došla pred kuću, sjetila se da je tamo bila već dva puta u obilasku. 

ŠOK U SARAJEVU U kontejneru našli živu bebu: Imala je kapicu i bila u ručniku

- Pozvonila sam, a onda se na vratima pojavio sin te žene, s kojim sam se kratko našalila. Pitala sam ga: "Ima li ovdje kakvih beba", a on me iznenađeno gledao. Ubrzo je na vrata došla i majka rodilje. Kratko smo se pozdravile, a ona me blijedo gledala i upitala: "Sestro, jeste li čuli što nas je zadesilo?". Rekla sam: "Ne znam". Bila sam u šoku i pomislila da je beba možda umrla. Ona je rekla:"Nije, već onaj slučaj od sinoć..." Kada sam to čula, isto kao da mi je netko šamar opalio - izjavila je patronažna sestra za Avaz. 

Sarajevski političari posjetili su napuštenu bebu na Klinici za pedijatriju 

Sestra je ušla u kuću i zahtijevala da vidi rodilju

UHITILI JE Našli majku koja je bacila bebu u smeće: 'Mrvica nije plakala...'

- Bila je na katu s dvoje djece. Zamolila sam ju da djeca izađu, da ne slušaju razgovor. Pitala sam ju: "Dušo, što je bilo?", a ona mi je sve u detalje ispričala. Rekla je da je bacila bebu u kontejner. Bila sam šokirala i rekla da to moram prijaviti svojim nadređenima i policiji - rekla je. 

ŠOK U SARAJEVU Heroji koji su spasili bebu: 'U ručniku su je bacili u smeće...'

U novogodišnjoj je noći jedan građanin čuo neobične zvukove koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju koja je našla živu bebu u najlonskoj vrećici. Malena djevojčica je bila zdrava i lijepo obučena te je odmah prebačena u bolnicu gdje je pregledana, okupana i utopljena. Tamo su utvrdili da je rođena prije tek nekoliko dana. 

Osumnjičena majka je privedena. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Kubul 05.01.2018.

    Nemoguće naći opravdanje, treba snositi sankcije iako je sreća u nesreći što je beba spašena... ugl.opet pitanje gdje je muškarac u cijeloj priči? 2 djece vec ima, ovo je treće...tate nigdje ili?

  • Wiga 24_500 05.01.2018.

    Sinkopa poslijeporođajna,,shrvana majka će tužiti državu zbog otuđenja djeteta

  • 05.01.2018.

    Psiha je shebana stvar.. ko je ne lijeci a trebo bi moze se svast iskotit

Komentiraj...
Vidi sve komentare