To je to što me zanima!

Pavao Miljavac sve je izgubio, uništio ga kredit u švicarcima

Jedini ponuđač na javnoj dražbi za sada je tvrtka koja je osnovana da bi preuzela Miljavčeve pogone. Sve će zapravo ostati isto, ali se vjerovnici neće moći naplatiti
Vidi originalni članak

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljevac izgubio je sve u drvnom biznisu. Trgovački sud održat će drugi puta javnu dražbu 6. svibnja. Pokušat će prodati njegovu obiteljsku kuću, proizvodne hale i strojeve pilane u Maletićima kraj Karlovca, ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna, piše Jutarnji list

Hypo-leasing Kroatien pokrenuo je postupak, a njegov obrt PM Lignum je vjerovnik s 32 milijuna kuna potraživanja. Banke, leasing društva, država, dobavljači i ostali vjerovnici, koji u ovom trenutku od Pavla Miljavca potražuju više od 200 milijuna kuna, ostat će bez potraživanja. Tu je i 27 milijuna kuna kredita koji mu je odobrila ugašena državna Agencija za razvoj i zapošljavanje. Stranački kolega Petar Čobanković isplaćivao mu je i stotine tisuća bespovratnih poticaja. 

Postoji samo jedan ponuđač, kastavska tvrtka Ligneus. Vlasnik je riječki naftni tajkun Jozo Kalem, a direktorica je Miljavčeva kćer Anita. Firma je osnovana da bi preuzela Miljavčeve pogone. Sva imovina koja će biti na dražbi zapravo je u najmu Ligneusa. Znači, ako Ligneus postane vlasnik, sve zapravo ostaje isto, osim što se dužnici neće imati otkuda naplatiti. Moći će potraživati samo od vlasnika obrta Pavla Miljavca na kojega više ništa ne glasi. 

Od imovine na bubanj ne ide samo jedan proizvodni pogon, koji se već nalazi u vlasništvu Ligneusa, stara kuća u vlasništvu Pavlove majke Marije te stara mlinica na Dobri, također u majčinom vlasništvu, kao i nekoliko poljoprivrednih parcela i šume, što je 2009. preneseno u vlasništvo sina Dubravka. Za Jutarnji list Miljavac je ponudio objašnjenje cijele situacije.

Upropastio ga je kredit od 45 milijuna švicarskih franaka

Osim što je imao veliko kreditno zaduženje u švicarskim francima i što je u veliki posao uletio u vrijeme najgore recesije, Miljavac krivca za neuspjeh vidi i u državi koja nije na vrijeme vraćala PDV te u 1,7 milijuna kuna, koliko mu je poreznim rješenjem ovršeno s računa, pa vraćeno nakon četiri godine, nakon što je dobio upravni spor protiv Porezne uprave.

>>>Više pročitajte u Jutarnjem listu...

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ivič 30.04.2013.

    šta naši generali bili dobro poduzetni i uspješni!Još se pitamo kako nam država u rasulu?

  • pero trta 28.04.2013.

    Još jedan lupež iz kreativne stranke

  • optimistika 28.04.2013.

    ha ha ha ha šta reči čisto nevinašce

Komentiraj...
Vidi sve komentare