To je to što me zanima!

Pazi, stijena! Gromada od 10 tona zdrobila sve pred sobom

Divovska stijena teška desetak tona odronila se u noći na petak na Viaduktovu betonaru na predjelu Garma nedaleko od Omiša. Golemi komad otkinuo se s brda
Vidi originalni članak

Divovska stijena teška desetak tona odronila se u noći na petak na Viaduktovu betonaru na predjelu Garma nedaleko od Omiša. Golemi komad otkinuo se s obližnjeg brda i zdrobio sve pred sobom.

To je već drugi komad stijene koji se u posljednjih godinu dana odronio na istome mjestu, a prava je sreća da se i ova, kao i ona lani, odronila noću dok je postrojenje bilo prazno

Teška stijena udarila je prvo u strujni stup. Od siline razornog udarca gromada se razlomila na sitnije komade i potpuno razvalila klima-uređaj u jednom kontejneru te betonske blokove naslagane na palete. Srećom, u blizini nije bilo radnika, tako da nitko nije nastradao osim inventara betonare.

- Na ovakve stvari teško je utjecati i gotovo je nemoguće potpuno se zaštititi. Sreća je da nije bilo ozlijeđenih i da je posrijedi samo manja šteta - rekao nam je Davor Crnković iz Viadukta.

To je već drugi komad stijene koji se u posljednjih godinu dana odronio na istome mjestu, a prava je sreća da se i ova, kao i ona lani, odronila noću dok je postrojenje bilo prazno. Čitatelj koji nam je poslao fotografije stijene kaže kako je u prvom odronu nastradala prikolica. Cijelo omiško područje poznato je po odronima, a dio je zaštićen ogradama.  

Idi na 24sata

Komentari 53

  • WOMANIZER 16.03.2013.

    fakat je ogromno! O_O

  • Freeda 16.03.2013.

    To se ona odronila da ljudi imaju manje posla...

  • prdac40 16.03.2013.

    To Calgon rješi sam tak............

Komentiraj...
Vidi sve komentare