To je to što me zanima!

Viknuo premijeru 'HDZ lopovi': Sud je oslobodio mladića (19)

Marko Starčić (19) iz Poreča zaradio je prekršajnu prijavu zbog svojih povika. Nakon toga je napravio i majice s natpisom  'HDZ lopovi, lopine' za koje je rekao da će ih pokloniti svima koji žele
Vidi originalni članak

Općinski sud u Pazinu nepravomoćno je oslobodio Marka Starčića, člana Živog zida, koji je u kolovozu prošle godine na porečkoj rivi Andreju Plenkoviću viknuo: "HDZ lopovi, lopine", javlja RTL.

Marko Starčić (19) iz Poreča zaradio je prekršajnu prijavu zbog svojih povika. Nakon toga je napravio i majice s natpisom  'HDZ lopovi, lopine' za koje je rekao da će ih pokloniti svima koji žele. 

- S tim da su u daljnjem postupku te riječi bile izostavljene te su me teretili za remećenje javnog reda i mira - rekao je Marko RTL-u. Ni danas ne zna kako su s optužnice nestale sporne riječi pa ni tko ga je tužio. 

'NIJE PROVOKACIJA, VEĆ MAJICA ISTINE' Marko ne staje: Sada je tiskao majice s natpisom 'HDZ lopovi'

- Mislim da je to baš bio pokušaj ušutkavanja i mislim da nisu bili dalje spremni na sve što je dalje slijedilo - kaže.

Neutemeljenost optužbe dokazala je Markova odvjetnica.

- Kršenje javnog reda i mira podrazumijeva puno drastičnije oblike ponašanja. Znači nekakve galame i tučnjave na ulici kojima bi se ugrozila sigurnost građana, ugrozilo kretanje građana - rekla je RTL-u Katarina Jukić, odvjetnica Marka Starčića.

Plenković: Sudstvo je u potpunosti neovisno

Presudu je komentirao i premijer Plenković. Tvrdi da je sudstvo potpuno neovisno, pa tako i u ovom slučaju.

- To nisu stvari koje radi predsjednik Vlade niti ih radi bilo tko iz HDZ-a, to su po meni stvari koje se rade po službenoj dužnosti i kad bi vi znali koliko je tih prijetnji, ne samo meni nego i ostalim dužnosnicima, možda bi s manje osmijeha o tome govorili. Neke su neozbiljne neke su ozbiljne, prema tome to nije bila nikakva posebna stvar, a sudovi su neovisni, donose svoje odluke - izjavio je predsjednik Vlade Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • zuluf_52 23.04.2018.

    Dečko je govorio istinu, nije ništa lagao jedino što je slagao da su lopovi, oni su lopovčine.

  • mazingazk1 22.04.2018.

    Bravo "mali". Napokon da netko pokaže malo kohonesa.

  • andrija 2 22.04.2018.

    Respect!

Komentiraj...
Vidi sve komentare