To je to što me zanima!

Peđa Grbin: Oporba ne mrzi HDZ, već HDZ mrzi Hrvatsku...

Grbin je to rekao u Hrvatskom saboru nakon sastanka predstavnika svih oporbenih klubova na kojem su dogovorili zajedničko djelovanje vezano uz aktualnu aferu u Ini
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u petak da oporba ne mrzi HDZ, već HDZ mrzi Hrvatsku najavivši da će u Hrvatskom saboru idući utorak ujedinjena oporba održati zajedničku sjednicu svih oporbenih klubova i najaviti inicijative i akcije.

"Ne, ne mrzimo HDZ. Ne, doista ne. Ali, HDZ mrzi Hrvatsku. Jer da ju voli, da je Hrvatska toj stranci doista na duši, onda HDZ ne bi Hrvatskoj radio sve ovo što joj radi ove godine", rekao je Grbin upitan za komentar izjave premijera Andreja Plenkovića da oporbu spaja jedino mržnja prema HDZ-u.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POSTIGLI DOGOVOR Grmoja: Kad se već Jandroković sakrio, oporba je našla način za raspravu o neviđenoj pljački Ine

Grbin je to rekao u Hrvatskom saboru nakon sastanka predstavnika svih oporbenih klubova na kojem su dogovorili zajedničko djelovanje vezano uz aktualnu aferu u Ini.

Poručio je kako je ovo "samo zadnja kap koja je prelila čašu".

'TO NIJE NORMALNO' Plenković o Ini: Moramo sve karte staviti na stol, ovakva situacija dalje ne može ići...

"Bilo željezo u okolici Karlovca ili milijarda kuna iz Ine, kad god se pojavi prilika netko iz te političke stranke zgrabit će ju i maznut će nešto što HDZ-u ili HDZ-ovcima ne pripada. Nešto što je javno, nešto što je opće dobro, nešto što je od svih građana Hrvatske", rekao je. Smatra da Hrvatska pod HDZ-om može samo tonuti, ne može disati i ne može živjeti. No, poručio je Grbin, i unatoč tome ih ne mrze.

TKO POSLIJE ŠURJAKA? Nakon uhićenja Šurjaka: HOK u studenom bira predsjednika...

"Meni ih je žao što žive u jednoj iluziji. Ali, više nego što mi je žao njih, žao mi je svih nas ostalih koji to trpimo i koje to ubija", rekao je.

Grbin je kazao i da Plenkovićeve izjave govore u njemu samome a ne o bilo kome drugom.

VELIKA PLJAČKA INE Premijerova bahatost je na vrhuncu: Ovdje sam ja gazda!

Najavio je i da će u utorak, 6. rujna u 9,30 sati u Hrvatskom saboru ujedinjena oporba održati zajedničku sjednicu svih klubova zastupnika, što se, kako je rekao, do sada nije dogodilo u Hrvatskom saboru.

Najavio je i da će ona biti javna te će na njoj ići s inicijativama i akcijama.

UMJESTO HDZ-OVKE MARIJE RATKIĆ Smijenili Ratkić: Novi direktor Plinare istočne Slavonije postao je HDZ-ovac Mario Naglić...

"S ovom vladom, s politikom koju ova vlada vodi - Hrvatska dalje ne može", poručio je.

Grbin je rekao da je Uprava Ine sama trebala podnijeti ostavku.

"Trebala je već davno", poručio je.

VELIKA PLJAČKA INE Sandra Benčić: 'Pljačka stoljeća' u Ini je vrh sante dugogodišnjeg oštećivanja proračuna...

Smatra i da bi to u ovim okolnostima bio moralan čin jer, kad im se "pod nosom" dogodi ovakva situacija", onda moralni ljudi daju ostavke.

No, kazao je, oni to ne čine jer onda "nema otpremnine" i nema milijuna koje oni sada čekaju.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • MarijanGrdašić 05.09.2022.

    Nitko nikoga ne mrzi to je i inače iskonsko zlo koje vodi ratovima. Što se tiče ujedinjene oporbe teško je ujediniti radikalne fašiste i SDP osim ako su ovi u SDP u promijenili preko noći stav o fašizmu i NDH. Točno je da postoji rak rana a to je pravomoćno osuđena kriminalna organizacija. No oporba će teško pronaći suglasnost a na izborima HDZ u startu ima milijun glasova, a uz žetone i tzv dijasporu koja je izdala sve birače i više. Za očekivati je da će Plenković odgovoriti Peđi o nekoj diplomi iz Kragujevca.

  • Djendara 04.09.2022.

    Ima i tu nesto...

  • gvagec 04.09.2022.

    HDZ voli hrvatsku jeli ovo kaj radi more samo tu, pod ovom kapom, Suncem, podnebljem i pod okriljem pristaša koji očekuju da mrvice podnu na pod. Okice su im svima crvene od zurenja u rub stola a pjena na ustima kapa na sve strane .................

Komentiraj...
Vidi sve komentare