To je to što me zanima!

Pedagoginji pulske škole pozlilo od praha u učionici

Nepoznati počinitelj u pulskoj medicinskoj školi u četvrtak ujutro obio je ormarić iz kojeg je izvadio tri bočice sa prahom koji je razasuo po učionici
Vidi originalni članak

Nepoznati počinitelj, najvjerojatnije netko od učenika pulske medicinske škole, u četvrtak je između 11 i 14 sati provalio vrata učionice broj 3 i razvalio školski ormarić iz kojeg je izvadio tri bočice s prahom nepoznatog sadržaja koji je razasuo po podu učionice te ormariću. Neslužbeno doznajemo da je provaljeno u kabinet kemije te da je razasuti prah zapravo hranjiva podloga za nastavu biologije. Kako doznajemo, nitko od učenika Medicinske škole nije zatražio liječničku pomoć, a pedagoginja Ljiljana Rotar, koja je došla u dodir sa razasutoim prahom, je završila u pulskoj bolnici.
- Meni nije dobro. Došla sam u dodir sa sredstvom koje su klinci rasuli po podu. Smantalo me je i još sam u bolnici - rekla nam je Ljiljana Rotar. Iz pulske Opće bolnice doznajemo da je pedagoginja Rotar zatražila pomoć zbog mučnine te da je u četvrtak nešto prije 19 sati otpuštena iz bolnice. Ravnateljica škole Biserka Šoštarek je u vrijeme incidenta bila na službenom sastanku u Zagrebu. Saznavši za incident odmah se, kaže, vratila u Pulu gdje sa suradnicima i policijom nastoji utvrditi činjenice.
- Srećom nitkom od učenika nije loše, a samo je jednoj kolegici pozlilo. Pretpostavljam da se radi o nestašluku učenika koji su su provalili u jedan ormarić sa sumpornim prahom kojeg su razasuli po podu. Odmah ćemo provjeriti po inventurnim listama što sve imamo po ormarima da slučajno ne nedostaje još neka kemikalija koje koristimo u nastavi - rekla ravnateljica Šoštarek dodavši kako će se povesti veća briga oko dostupnosti kemikalija učenicima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare