To je to što me zanima!

Pekar velikoga srca: Kruh dijeli siromašnim ljudima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svakog jutra oko šest sati, čim otvori pekarnicu, već godinama po besplatan kruh Azganu dolaze zagrebačke obitelji koje trpe strašnu neimaštinu
Vidi originalni članak

Vlasnik pekarnice Romaja na zagrebačkoj Trešnjevci, Azgan Qenaj (42), uz osmijeh i toplu riječ svakog dana besplatno daje jučerašnji kruh umirovljenicima i siromasima koji to zatraže. Tako pomaže 15 obitelji.
- Imam penziju 1600 kuna i bila sam u situaciji u kojoj nisam imala ni za najnužnije. Moje dvoje djece nije pitalo imamo li i koliko. Za njih mora biti. Azgan je odmah uskočio, a nikad neće reći da sam mu dužna - rekla je umirovljenica Nives Veličan (52).
- Jučerašnji kruh darujem 12 godina, od otvaranja pekarnice. Ne želim da završi u smeću - objašnjava Azgan. Ljudi su oduševljeni jer znaju da neće ostati gladni ako im “zaškripi”.
- Banka mi je ukinula minus na računu. Ostala sam bez kune u džepu. Mjesec dana on me spašavao. Prava je Majka Tereza - rekla je susjeda, koja je željela ostati anonimna.
Azgan je u istom prostoru prijavio i ugostiteljski obrt - prodaje sokove i sendviče. Prema Zakonu o trgovini, u tom je prostoru kao pekar smio raditi do 14 sati. Zbog toga je nakon 14 sati prodavao sendviče i sokove, ali kruh je dijelio. Inspektori mu nisu povjerovali, pa je dvaput platio kaznu od 30.000 kuna, a jedanput je pekarnicu zatvorio na mjesec dana. Zakon su u međuvremenu ukinuli, a red ispred pekarnice sve je duži. Reportažu pogledajte u ponedjeljak na HTV-u u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” ili na www.ponoshrvatske.hr

O AZGANOVOJ AKCIJI PIŠU I ČLANOVI GRUPE NA INTERNETU

Mnogi su se na Facebooku priključili “Grupi podrške pekaru koji je kažnjen jer je besplatno dijelio kruh!”. Pozvali su i druge pekare da učine isto. Grupa ima više od 20.000 članova. Pekar dobročinitelj podnio je žalbu sudu zbog novca koji je izgubio. Ne zna kad će presuditi jer je postupak još na sudu.


Idi na 24sata

Komentari 49

  • Sherbrooke 09.11.2009.

    Svaka cast covjeku ali velika je bijeda i sramota za hrvatsku pokrali lopovi a narod GLADANnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • udruga_pravednih_pekara 09.11.2009.

    U svakom dobru ima i zla. Nitko ne spominje način na koji ovaj pekar vraća taj uloženi novac koji mu ode kad podjeli 3-4 kruha. Lako je dat kruh kad ne prijaviš ni 30% ukupnog prometa i 1-2 radnika, kad ih zapravo imaš 7-8. osp. Čenaj je rođeni Showman i htio bih mu ovim putem poručiti da se za ovakv muljaž i gluposti prijavi u Super Talent za največeg i najboljeg glumca. P.s - iz pouzdanih izvora znam da pekar Viqenco ima zbilja sjajne plesne pokrete.

  • miguli 09.11.2009.

    TI njih kruhom oni tebe kaznom FUJ FUJ ih bilo skidam ti kapu !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare